Nestleder i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag, Torhild Aarbergsbotten (H) fra Ørland er fortvilet over at det ikke bevilges større summer til rassikring. I Fosen har Roan vært uten veiforbindelse siden fredag, og kan i beste fall få kjørbar vei igjen rett over helga.

Tirsdag kveld ble indre Fosen rammet, da den sterkt trafikkerte strekningen mellom Vanvikan og Rørvik ferjeleie ble stengt etter at steinmasser raste ut i veibanen. Aarbergsbotten grøsser ved tanken på hva som kunne blitt utfallet om en kø av biler fra ferja hadde blitt truffet av raset. -Det kunne blitt en katastrofe, sier hun.

-Sør-Trøndelag er avspist med smuler til rassikring, sier Torhild Aarbergsbotten til Fosna-Folket tirsdag kveld. Hun viser til at det er øremerkede midler rett fra statsbudsjettet som skal brukes til rassikring, slik at fylkene har lite å stille opp med når statlige midler slettes ikke holder mål.

-Rammene til rassikring av veinettet må minst dobles. Klimaet blir både våtere og villere, noe vi ser fører til flere skred, ras og flom, fortsetter nestlederen i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag. I tillegg sier Aarbergsbotten at det er på tide med en oppdatering av risikoanalysen av hele veinettet.