Den lenge planlagte rekrutteringsdagen ble gjennomført som oppladning til årets årsmøte i Osen RKH. Med uniformer og plakater på plass ble osinger på lørdagshandel lokket til loddsalg, informasjon og medlemsskap.

Vellykket medlemsverving

Med bortimot 15 nye Røde Kors-medlemmer som resultat etter dagens 3 rekrutteringstimer er hjelpekorpserne fra Osen kjempefornøyd.

-Dette betyr en medlemsøkning på ca. 10 prosent og er kjempebra, sier korpsleder Kay Arne Hagen.

Grasrotandelen - en ny inntektskilde

Osen Røde Kors Hjelpekorps er som mange andre frivillige lag og organisasjoner avhengige av inntekter. Med Norsk Tippings nye ordning hvor inntil 5 prosent av tippeinnsatsen til den enkelte tippekunde går til en lokal organisasjon, håper Osen RKH på kjærkomne kroner. Det eneste innbyggerne må gjøre er å registrere hvilken organisasjon de ønsker at "sin" innsats skal gå til. Osen RKH brukte lørdagen til å invitere osingene til å støtte sitt arbeid gjennom denne ordningen. Ordningen trer i kraft 1.mars, og man kan få informasjon om ordningen på grasrotandelen.no.

Kontinuitet i hjelpekorpset

Etter å ha tilbrakt dagen med de ovenfornevnte aktiviteter avsluttet Røde Kors`erne i Osen lørdagen med årets årsmøte. Distriktsleder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Marit Gladsø gjestet årsmøtet i Osen hvor Kay Arne Hagen gikk på nok en periode som korpsleder for Osen RKH. Med seg i styret har han Sigve Storvoll (operativ leder), Daniel Nordmeland (administrativ leder), Maiken Rasmussen og Konrad Sørmeland.

Sigve Storvoll og Hans Kjetil Stein selger lodd og verver nye medlemmer
Fra venstre: Marit Gladsø, distriktsleder Sør-tr.lag RK informerer Kay Arne Hagen og Sigve Storvoll på årsmøtet i ORKH.