Det sier eiendomsmegler Victor Stenumgård hos Eiendomsmegler1.

- I snitt tar det tre til fire måneder å selge en bolig i Indre Fosen. I gamle Leksvik tar det i snitt to måneder fra en bolig blir lagt ut for salg til den er solgt, mens i Rissa er snittet på fire måneder. De fleste selgerne innser at vil ta litt tid. Det er tendenser mot kjøpers marked, sier megleren.

Sentrumsnært

Han opplever at de sentrumsnære boligene skifter eier fortest, og at man der også har budrunder. Med sentrumsnært mener han Rissa, Stadsbygd, Vanvikan og Leksvik.

- Vi solgte nylig en bolig i Årnseth i Rissa hvor det ble det budrunder, og der gikk boligen over prisantydning. Det er også litt mer pågang på visningene i de sentrumsnære områdene, sier Stenumgård.

Vanvikan

Han er spent på hva byggingen av en ny videregående skole i Vanvikan vil si for boligmarkedet i Vanvikan.

- Vi eiendomsmeglere har ikke fasiten, men vi tror det er positivt for Vanvikan. Det er først når skolen er i gang vi får se hvordan det blir.

- Veldig varierende

Eiendomsmegler Silje Leikvold i Aktiv Eiendomsmegling har stort sett den samme oppfatningen av markedet i Indre Fosen som Stenumgård.

- Markedet er veldig varierende. Noe går fort, mens noe tar litt lengre tid. Boliger jeg har solgt nå har ligget ute til salg fra i fjor høst. Når det tar så lang tid har selgerne gjerne skaffet seg ny bolig og den de selger har stått tom ei tid. Da firer de gjerne på prisen for å få solgt den, sier Leikvold.

Snitt under prisantydning

Hun forteller at i snitt ble alle boliger solgt i Indre Fosen i fjor solgt for 2,8 prosent under prisantydning. Leikvold sier videre at per i dag ligger det 64 boenheter ute til salg i Indre Fosen. Åtte av dem er det hennes meglerfirma som skal selge.

- På bruktmarkedet pleier det å løsne etter påske. Det er på denne tida det selges flest boliger, sier Leikvold.

Enebolig til 1,9 millioner kroner

Gjennomsnittsprisen for omsatte boliger i Indre Fosen de siste 12 månedene viser at eneboliger ble solgt for 1,9 millioner kroner. Rekkehus gikk for 2,0 millioner, leiligheter for 2,0 millioner og gjennomsnittsprisen for tomannsboliger var 1,8 millioner kroner.