Dette skriver anleggskonsulentEinar Alstad i Norges Svømmeforbund i en epost til kommunestyre- ogfylkestingsrepresentant Gunnar Singsaas fra Fremskrittspartiet.

–Dette setter saksframlegget til rådmannen i et litt annet lys,forteller Singsaas.

I kommunestyret i Åfjord er han leder av komitefor livsløp, som omfatter både oppvekst og helse.

Idrett

I sittsvar til Singsaas skriver Alstad at Norges Svømmeforbund mener atet svømmeanlegg først og fremst bør legges til rette for idrett,opplæring og publikum.

«Svømmeopplæring i skolen er kanskje denfremste brukeren av anlegget på dagtid, og det er viktig å bidratil en effektiv bruk av undervisningstiden. Kortest mulig vei betyrmer tid enten til svømming eller til annen undervisning før/etter.»

Holdningsskapende

Konsulenten framhever viktigheten av detpraktiske, holdningsskapende og symbolske i at anlegget leggessammen med andre idrettsanlegg.

–Et svømmeanlegg er etidrettsanlegg, slår han fast.

Ved å plassere anleggene samlet, blirdet mer praktisk for kjøring og henting og kanskje foreldre kan taen trimtur i bassenget mens barn er på sine treninger i de øvrigeanleggene. Det er også et poeng å ha et møtepunkt foridrettsungdommen, å synliggjøre det for hverandre.

Rådmannen

Rådmann Per Ola Johansen har pekt på svømmeforbundet sin offisielleholdning i forhold til plassering av svømmeanlegg. Når han blirforelagt opplysningene om at en anleggskonsulent mener de bør liggei nærheten i skoler og idrettsanlegg, sjekker han opplysningene påny.

–Jeg har forholdt meg til strategidokumentene somsvømmeforbundet sjøl har lagt ut som sin offisielle holdning, oghar ikke funnet noe nytt i dette. Alle innspill som kommer erviktige, og jeg regner med at vi får vite mer om dette i møtet imorgen, sier Johansen.