Vikarierende kirketjener Geir Aannø har sett seg lei på hunder som luftes på Ørland kirkegård. Kirketjeneren har sett hunder markert på gravstøtter, i tillegg til å ha gjort fra seg på ulike steder. Aannø synes kirkegården bør stenges for de firbeinte.

Renne ned

– Jeg synes det er trist at hunder får gjøre fra seg på graver. Hadde det skjedd på en grav med noen av mine nærmeste, ville jeg blitt opprørt. Kirkegården bør ikke være en luftegård for dyr. Jeg har også sett hunder nærmest renne ned folk som har stelt gravsteder. Slik kan vi ikke ha det, mener kirketjeneren. Besøkende på kirkegården har også klaget på mange ekskrementer på området. Det overrasker ikke Aannø.

– Dette har gått for langt. Blant annet kommer jeg borti ekskrementene når jeg slår med kantklipperen. Da spruter det skitt i alle retninger, også på meg, fortsetter han. Nå vil han få saken tatt opp i menighetsrådet, i håp om at kirkegården kan stenges for hunder. Det er allerede vanlig praksis flere andre steder.

Friområder

– Jeg vil understreke at jeg er glad i hunder. Jeg har generelt heller ingenting imot hundeeiere. Men det er trist slik forholdene har blitt på Ørland kirkegård. Kommunen har friområder som kan brukes til lufting av hundene. Besøker man kirkegården og har med hund, kan man heller sette igjen dyret i bilen. Jeg håper vi kan få til et forbud, slik at forholdene blir bedre i framtida, anmoder vikarierende kirketjener Geir Aannø.