Et knapt år før de første norske mannskapene som nå trener med F-35 i USA skal ta imot de første nye kampflyene ved Ørland flystasjon, så har den internasjonale «familien» ved treningsbasen i Arizona fått et nytt medlem.

Luke Air Force Base

Nylig sluttet også Japan seg til blant landene som trener piloter og bakkemannskap ved Luke Air Force Base like utenfor storbyen Phoenix. Det er Kampflyprogrammet og JASDF (Japan Air Self-Defence Force) som i dag, tirsdag, melder dette på Twitter.

Norsk «jubileum»

10. november kunne et av de norske F-35 flyene som brukes til trening ved Luke for første gang foreta en helnorsk avgang fra basen, da både pilot, fly og bakkemannskap var norsk. Det skjedde på dagen ett år etter at første norske F-35 landet på Luke og også på dagen ett år etter at en nordmann for første gang førte et F-35 kampfly.

Ørland er i rute

Ved Ørland flystasjon er Forsvarsbygg i full gang med byggeprosjektene som skal gjøre stasjonen i stand til å ta i mot de første nye kampflyene neste høst. Både stasjonssjef Aage Lyder Longva ved Ørland flystasjon og direktør kampflybase Olaf Dobloug i Forsvarsbygg har i høst meldt at man er i rute til mottaket av F-35 på Ørlandet.