En drøy måned før fellesferien tar til, ble en håndfull vårbrune fosninger spurt om de har ferieplanene klare, og om drømmeturen er spikret.

Fosna-Folket stilte følgende to spørsmål:

  • Hvor skal du reise på ferie denne sommeren?

  • Hva er din drømmedestinasjon, om Fosna-Folket betaler turen og du kan reise dit på et knips?

Les mer: Eksklusivt reisetips til Fosna-Folkets lesere: – Så mange dager før avreise bør du booke ferieturen

Sol og varme

– Vi er på ferie nå, vi. I sommer har vi ingen store planer. Ferien tar vi hjemme, på Tjøme. Vår ferie er om vinteren, da reiser vi en måned til Gran Canaria, sier Borgny Pilgram Larsen (69).

Hun og Ivar Godheim (72) er på trønder-besøk hos en god venn. Ivar må tenke seg godt om når han får spørsmål om drømmereisen.

– Avisen betaler, haha? Da må det bli verdensomseiling i båt. Å ha alt man trenger på ett sted.

Fra venstre: Håvard Solem, Borgny Larsen og Ivar Godheim. Foto: Erik Eikebrokk

Ivar og Borgny er på besøk hos Håvard Solem (64), som opprinnelig er fra Ski. Håvard gleder seg til sommerferie på Rønsholmen, som han syns er den beste plassen i Norge.

– Drømmereisemålet må være Hawaii. Jeg har vært der før, men tar gjerne en tur til. Der er det er frodig, varmt, nydelige strender og flotte folk. Dessuten har de god burger!

Safari

I lekeparken på Brekstad er to voksne i full lek med to barn. Én av dem er Lena Verkland. Hun har booket ferien for lengst, og har alt på stell.

– Hele familien skal som vanlig til Cavtat i Kroatia. Vi har leid et stort hus ved Adriaterhavet.

Lena Verkland skal på ferie til Kroatia, som vanlig. Foto: Erik Eikebrokk

42-åringen har vært i Cavtat mange ganger, men det er likevel ikke drømmereisemålet.

– Det er Zambia. Jeg har vært der en gang før, men jeg vil gjerne tilbake dit på safari. Det er spesielt å komme så nært innpå dyrene. Det er veldig annerledes der, enn det er her.

Jobb eller ferie

Bak skranken på Pizzabakeren står 20-årige Helena Pettersen. Hun har ikke booket noen ferietur ennå, og avventer jobbsituasjonen før hun tar stilling til om det i det hele tatt blir ferie.

– Jeg skal i hvert fall nordover en uke for å besøke familien. Om det blir noe mer, kommer an på jobb. Jeg driver og kikker og planlegger litt.

Helena Pettersen har ikke booket ferie ennå. Foto: Erik Eikebrokk

Noe drømmereisemål har hun egentlig aldri tenkt på, og trenger betekningstid.

– Australia kanskje? Har hørt at det er et stort og fint land. Og så er det mange dyr der. Jeg har lyst til å møte og ta på en kenguru. Det hadde vært tøft.

Biltur i Norge

Håvar (50) sitter bredbeint over sin gamle Tempo når Fosna-Folket hilser på.

– I sommer skal jeg kjøre til vestlandet, via Ålesund. Min yngste sønn skal studere der, så jeg skal besøke ham. Så går veien ned til Sandnes, og tilbake til Trondheim igjen.

– Med bil altså, presiserer han.

Sol og varme er fristende også for femtiåringen.

– Jeg har vært på Hawaii før, men jeg kan godt tenke meg å dra tilbake. Det er helt ok der. Flott klima, hvite strender, god mat og mange forskjellige opplevelser. Spesielt har jeg lyst til å besøke Pearl Harbour og se de mange vulkanene på Hawaii.