- Vi var forberedt på en tøff fight. Malvik er glade i å trykke til skikkelig, påpeker Bjørgan-trener David Monkan.

- Hadde trykket

Han forteller om en sjansefattig 1. omgang.

- Vi hadde trykket hele veien og var best før pause, forteller Monkan.

Stillingen ved hvilen var imidlertid 0-0. Monkan måtte selv forlate oppgjøret, og inn kom nevnte Alan Hanssen.

- Vi startet 2. omgang greit og hadde mange dødballer. Midtveis fikk imidlertid de et trykk. De hadde noen avslutninger som fort kunne endt i scoring, forteller Monkan.

- Kjempemål

Det var på en corner like før slutt at avgjørelsen falt.

- Ola Lieng slo inn. Vi vant en to-tre dueller før Allan smekket ballen i vinkelen fra omtrent ni meter. Det var et kjempemål, sier Monkan.

Dermed ble Hanssen, som har en far fra Bessaker, men bor i Trondheim, dagens Bjørgan-helt.

Ser bedring

Etter seieren ligger Bjørgan på 4. plass med samme poengsum som Åfjord. Tre poeng foran på 2. plass er Vanvik, mens NTNUI2 har rykket ifra i tet. Det er imidlertid langt ifra sikkert at NTNUIs andrelag får rykke opp. Skal det skje, må førstelaget rykke opp fra 4. divisjon. Dermed kan det holde med 2. plass for Vanvik, Åfjord eller Bjørgan for å sikre opprykket.

- I fjor spilte alle Fosen-lagene i 5. eller 6. divisjon. Ser du en bedring på nivået nå?

- Ja. Jeg synes det er artig at Ørland gjør det såpass bra i 4. divisjon. De har jo ikke gått på noen smeller ennå og har plukket mange poeng. Både Åfjord og Vanvik er også gode. Åfjord har en bra ellever, mens Vanvik både har en veldig bra tropp og en god ellever. Om vi får to Fosen-lag i 4. divisjon neste år, er det utvilsomt en bedring, sier Monkan.

Åfjord var det siste Fosen-laget som spilte i 3. divisjon. Etter flere omlegginger av divisjonssystemet mener Monkan at nivået på dagens 4. divisjon begynner å ligne nivået i 3. divisjon for 10-15 år siden.

- Jeg tror ikke det er langt unna sannheten. Men jeg tror ikke at topplagene i dagens 4. divisjon er like gode som topplagene i daværende 3. divisjon. Det er jevnere i dagens 4. divisjon, sier Bjørgan-treneren.

Les mer: Ydmyket hjemmelaget med kalassifre.