I helga var det gressbrann i Vallersund, og mandag morgen måtte brannvesenet rykke ut til lyngbrann i Åfjord. Klokken 09.58 mandag melder politiet om lyngbrann på Nærøy. Brannsjefen ber folk om å vise respekt og unngå bruk av åpen ild.

- Generelt stor brannfare

- Det er tørt. Nå når varmen kommer og sola skinner så er det generelt stor brannfare. Det er kritisk akkurat nå, før løvet og graset kommer for fullt. Det som er dødt og vissent er tørt, og tar det fyr så sprer det seg fort, sier Uthus.

Han viser til at det i perioden fra 15.april til 15.september gjelder et generelt forbud mot å gjøre opp ild nær skog og utmark.

- Anmelder uten unntak

- Generell aktsomhetsplikt gjelder. Ansvarlig er den som fyrer på uansett, og vi i FBRT vil oppfordre alle som tenker seg ut for å brenne rusk og rask om å tenke seg godt om, eller helst lar være å gjøre det. Konsekvensene hvis det tar fyr og det tar overhånd er at det blir anmeldelse og man blir bøtelagt. Når det blir så ille at vi må rykke ut så har det jo tatt overhånd, og da anmelder vi uten unntak, sier Uthus.