Arbeidet med å få fikset kloakktrøbbelet ved Øykskjæret i Råkvåg i Rissa kommune er nå ferdig. Jobben med å utbedre fortetningen i hovedledningen ble langt mer omfattende enn forventet.– Det tok oss helt på senga, sier Ivar Asbjørn Fallmyr, enhetsleder for kommunalteknisk i Rissa kommune, som hadde forhåpninger om at feilen skulle være rettet opp allerede på mandag.

Fikk bistand fra flere enheter

Rissa kommune fikk bistand fra mannskap fra Ørlandet, Trondheim bydrift og renovasjon som tok seg av spyling. I tillegg var en dykker på plass for å gjøre undersøkelser på ledningen.

– Alt er spylet og i orden nå. Utslippet, som er 20 meter under vann, fungerer som det skal, sier Fallmyr, rett etter at problemet ble løst rundt 14-tiden fredag.Bør vente med badingDet skal fortsatt være en god del kloakk i vannet ved Øykskjæret badeplass. Den planlagte vannprøvetakingen blir gjennomført mandag og tirsdag, noe som gjør at kommunen ikke vet om det kan være helseskadelig å bade ved Øykskjæret.– For sikkerhets skyld bør man ikke bade der, fastslår enhetslederen.Blir kostbartIvar Asbjørn Fallmyr vet ikke eksakt hva arbeidet vil koste Rissa kommune. Han er likevel klar på at det blir noen «titalls tusen kroner».– Det blir dyrt for meg dette.Les mer om kloakksaken her.