– Fosen får litt mer nedbør enn indre strøk av Sør-Trøndelag de neste dagene.Det sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved hos Værvarslinga på Vestlandet, som forteller hvordan været blir helt fram til neste søndag:

Søndag:– I dag blir det sør og sørøstlig liten kuling utsatte steder. Det blir også perioder med regn.

Mandag:

– Sørøsten fortsetter, men det blir litt mindre vind enn i dag. Vindstyrken kan kanskje komme opp i frisk bris. I morgen kveld dreier vinden sørvest, og da blir det kuling. Ellers er det ventet enkelte regnbyger, men etter hvert blir det oppholdsvær med perioder med sol. Det blir ikke så verst vær i morgen, mener meteorologen.

Tirsdag:

– Det blir fortsatt sørvestlig liten kuling på kysten, så får man en vindendring grunnet et lavtrykk som vil passere i havet. Da dreier vinden til nordvest frisk bris tirsdag formiddag. Om kvelden dreier den nordøst. Det vil være skiftende skydekke og enkelte regnbyger. Det blir såpass små mengder nedbør at det vil oppleves som mye oppholdsvær. Sprekker i skydekket gjør at det kan komme solgløtt.

Onsdag:

– Onsdag ser best ut. Det ser ut til at Fosen får stort sett fint vær. Fra onsdag blir det et markant værskille hos dere på Fosen, for da synker temperaturene. Det kan bli frost og mye fint vær. Det blir nordøstlig kuling på kysten onsdag.