Omdømmegruppa som har jobba med slagordet Jordnær lykke i Rissa har klart å gjøre slagordet for kommunen godt kjent, blant annet gjennom fotobøker, der innbyggerne selv har sendt inn bilder.

Oppfordring

Nå inviteres rissværingene til å bli med å lage ei kokebok med oppskrifter.

- Vi ønsker at innbyggerne skal bli oppmerksomme på all matproduksjonen vi har i kommunen vår, sier Veronika Aune, som er initiativtaker til kokebokprosjektet. Selv er hun ivrig matblogger og matentusiast.

- Og når jeg sier rissværingene så mener jeg altså alle som bor i kommunen. Alt fra skaugdalinger til staværinger og folk fra Stjørna. Alle i hele kommunen, poengterer hun.

Kick off

Fredag var et knippe engasjerte matfolk fra Rissa invitert til en såkalt «kick off» på prosjektet som skal ende i ei kokebok.

Invitasjonen var opprinnelig til en lunsj ute i det fri, men det endte med at kommunestyresalen måtte tas i bruk på grunn av det litt bløte sommerværet.

Her fikk de inviterte smake på litt forskjellig mat, drikke og desserter fra lokale produsenter.

Send inn ditt bidrag

Veronika Aune håper folk engasjerer seg og har lyst til å dele sin jordnær matlykke opplevelse med andre.

- Det trenger ikke være kortreist mat, det kan være hva som helst. Fra sushi til bestemors lapskaus. Send inn oppskrift/bilde til #jordnær matlykke, eller send inn til e-post til postmottak i kommunen, oppfordrer Veronika Aune.

Blåskjellsuppe og løpestikkesuppe.
Spennende drikke.