Kontrollfirmaet NOKAS AS har på vegne av Rissa kommune hatt salgsbevillingskontroll. To av butikkene fikk anmerkninger. De solgte alkoholholdig drikke til firmaets kontrollør, som var under 19 år, uten å spørre vedkommende om legitimasjon. De to butikkene var Coop Extra i Rissa og Bunnpris på Stadsbygd.

Intern runde

- Vi har tatt en runde internt på det som skjedde for å bevisstgjøre de ansatte på å sjekke legitimasjon. Episoden får ikke noen konsekvenser for oss nå, men skjer det gjentatte ganger kan det få det, sier nytilsatt butikksjef Marius Moslet.

Litt provosert

Bunnpriskjøpmann Geir Morten Solem sier rutinesvikten NOKAS-kontolløren fant er tatt opp med vedkommende som satt i kassen.

- Men jeg er er litt provosert over kontrollen. Hun som utførte kontrollen så veldig voksen ut for alderen, og vedkommende som satt i kassen trodde hun  var eldre enn hun var. Og jeg må få si at vi har hatt mange kontroller uten at det har vært noe å påpeke hos oss, sier Solem.

Ble nektet

Hos Rema 1000, Rissa, J. A. Sannan, Hasselvika, Joker, Rissa, Coop Marked, Fevåg og Coop Fosen på Stadsbygd fant kontrollørene ikke noe å sette fingeren på.  Der ble kontrolløren nektet å kjøpe alkoholholdig drikke siden han ikke kunne vise fram gyldig legitimasjon da han kom til kassen med drikkevarene.