– En tekst eies av en opphavsmann og skal selvfølgelig ikke kopieres uten å oppgi kilde. Det er uetterrettelig og bidrar til å svekke min tillit i de tilfeller det skjedd. Jeg står selv ansvarlig og vil selvfølgelig sørge for at det aldri skjer igjen, skriver Myrvold.

Oppdaget av fagblad

Onsdag kveld publiserte Forsvarets forum en beklagelse til sine lesere og redaktør i Vårt Land, Bjørn K. Bore, etter at fagbladet oppdaget flere tilfeller av plagiat fra en kommentar Bore hadde skrevet, i Myrvolds innlegg «Prisen for å sikre Norge som fritt og uavhengig har gått kraftig opp».

Innlegget er også publisert i Fosna-Folket.

En gjennomgang gjort av Fosna-Folket torsdag, viser at Myrvold har tatt tekst fra blant annet Kong Haralds nyttårstale og flere profilerte samfunnsdebattanter, uten at han oppgitt kilde for teksten.

Offentlig beklagelse

– På det grunnlag vil jeg ærlig og oppriktig rette en offentlig beklagelse ovenfor enhver rettighetshaver hvis tekst jeg har brukt uten kildehenvisning og redaktører som på samme grunnlag har publisert eventuelle innlegg som innebærer brudd på opphavsrett, skriver Myrvold på sin Facebook-side torsdag kveld.

Flere stikkprøver av tekst i Myrvolds innlegg publisert på midtnorskdebatt.no, viser omfattende plagiering, skrev Adresseavisen onsdag ettermiddag.