- Det har vært innbrudd på Fagerenget skole i Lysøysundet. Noen knuste ruter ved skolen og på ungdomsklubben, opplyser lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt.

Lensmannen forteller at politiet vil følge opp saken. Det har i den siste tida vært flere innbrudd ved skoler i Bjugn.

- Ungdom på ferde

Styreleder ved Fagerenget Montessoriskole, Lasse Henriksen, sier til Fosna-Folket at noen har vært inne i bygget i løpet av helgen, men at det ikke er borttatt noen gjenstander eller verdier i forbindelse med ruteknusingen.

- Noen har vært inne i bygget, men vi har ikke sett noen skader utover de knuste rutene, sier Henriksen.

Bortsett fra de knuste rutene, er det ikke registrert skader på bygget. Foto: Siri Wold

- Savner dere noe?

- Nei, det gjør vi ikke. Det virker mer som om det er ungdom som har vært på ferde.

- Når oppdaget dere at noen hadde tatt seg inn i bygget?

- Det ble oppdaget i går, søndag, i forbindelse med 17.mai-arbeid. Vi vet at det har skjedd i løpet av helga, det var folk her på fredag og da var alt ved det normale, sier Henriksen.

Observasjoner

- Tenker dere å anmelde forholdet?

- Ja, det vil nok bli anmeldt. Hvis noen kjenner på skyldfølelse og ønsker å slippe unna det å få noe på rullebladet sitt, så kan vi ordne det opp innad uten videre engasjement fra politiet sin side, sier Henriksen.

Naboer i området har fortalt at de i den siste tida har observert en del ungdom i området den siste tida. Henriksen vil ikke knytte disse observasjonene til innbruddet helt uten videre, men kjenner til at det flere steder i kommunen har vært en del innbrudd og inbruddsforsøk som sannsynligvis er utført av barn eller unge.

- Det er observert noen ungdommer på lettmotorsykler i skoleområdet, uten at vi kan si at det er de som står bak. Men hvis det skulle vise seg at det er ungdomsstreker, så kan eventuelle angrende syndere ta kontakt så skal vi få ordnet opp i dette, sier han.