Da oppsynet var ute på kontroll forleden traff de på tjuvfiskere i elva. –Det er bra at folk fisker, men reglene må følges, sier Stein Maute i Ørland Bjugn Jeger- og fiskerforening.

Maute er leder av fiskeutvalget i foreninga. De har de seinere åra stått i spissen for forvaltningen av fisket i elvestrekninga. I fiskesesongen kjøres det aktivt oppsyn. Fra og med 1. september til og med mai er fiske i elva forbudt, men oppsynet opphører likevel ikke.

Ulovlig utstyr

Det var folk på oppsyn som søndag for halvannen uke sida oppdaget folk som var ute på fisketur. Personene som fisket var av utenlandsk opphav og åpenbart uvitende om lokale lover og skikker, forteller Maute. Nå ønsker Jeger og fiskerforeninga å presisere overfor alle brukere at lover og regler må følges. All fiske i elva er stengt fom september tom mai. Det var to personer som fisket og de hadde dessverre tatt fire laks, to sjøørrett og en regnbueørret. De to største laksene var hannlakser i gytedrakt, mens resten var fisk som nylig hadde gått opp i elva. I tillegg til at elva nå er fredet ble det fisket med wobblere, utstyr som uansett ville vært ulovlig i perioden Teksdalselva er åpen.

Sjelden elv

Maute presiserer at ØBJFF ikke ønsker å henge ut noen. For ordens skyld nevner han at det også ble tatt norske fiskere i elva tidligere mens sesongen var i gang. Foreninga oppfordrer alle til å respektere fredningen i og rundt elver og bekker. -Det at alle respekterer fredningstiden vil øke muligheten til å bevare det som er igjen av vill laks- og sjøørretstammene, understreker Maute.

Sportsfiskeren framhever Teksdalselva som ei elv vi kan være stolte av i Fosen. Dette er den eneste elva i Sør-Trøndelag som har fått beholde full fisketid i hele sesongen samtidig som at alle har like muligheter for å kjøpe fiskekort. Slik håper Maute og hans forbundsfeller at det fortsatt skal være.

-La oss bevare elva i en slik stand at dette kan fortsette. Skitt fiske!

RUTINERT fisker med alle papirer i orden prøver lykken i sesongen. (Foto: Privat)