Rapport vilttelefon 11. - 31. okt. 08

Lørdag 25 kl 9.00

Tlf om påkjøring av rådyr ved småbruket Myra utenfor Brandvik. Dyret en liten rådyrbukk falt om etter påkjøringen men stakk av da sjåføren gikk bort til det. Det forsvant på nedsida av veien og så ut som det haltet.

Ettersøk samme dag uten resultat. Dyret ble imidlertid funnet dødt på søndag.

Lørdag 25 kl 9.05

Tlf om påkjørt rådyr på rettstrekningen innenfor Varghiet gård. Dyret var trolig lite påvirket av sammenstøtet. For sikkerhets skyld ble det foretatt ettersøk, uten at det ble oppdaget dyr med skader.

Mandag 27. kl 17.26

Tlf fra bilist om påkjørt elg på Rømmen. Nærmere bestemt på vestsida av Dalaekra. Det var i følge Antonsen trolig et lite hunndyr. Elgen rente inn i sida på bilen og ble antagelig ikke så mye skadet. Den forsvant i retning Litj-Rømmesfjellet. To personer så etter dyret om kvelden. Jaktlaget på Ytre Olden gjennomsøket området på tirsdag uten å finne dyr som var skadet.

Tirsdag 28. kl 8.10

Tlf. om påkjørt og drept et rådyrkje (hann) i Teksdalen. Dyret ble påkjørt i kanten av dyrkamarka mellom Skihytta og Teksdalsgrenda. Dyret var drept momentant. Grunneier i Teksdal ble kontaktet om de ville ha dyret.

Torsdag 30. ca kl 18.00

Tlf. fra jaktleder på Groven - Botngård jaktfelt om at en forholdsvis mager elgkalv var skutt på Grova. Den ene foten så skadet ut da hårlaget var borte. Kalven var i følge med mora. Kassering av kjøttet fra kalven vurderes.

Bilder tatt av kalven.

Disse ble videresendt til Veterinærinstituttet i Trondheim.

Fredag 31. ca kl 10.00

Tlf. fra jeger på Helland - Solem jaktfelt om at enslig elgkalv i elendig forfatning var skutt. Elgkalven var hårløs på føttene.

Dro ut for å se på denne kalven og den på Grova. Bilder ble tatt og sendt på e-post til Veterinærinstituttet. Mistanke om meldrøyeforgiftning.

Kalven var så avmagret at den ble kassert.

Edmar Bakøy har hatt vilttelefonen denne uka.

Edmar Bakøy