Arvtakeren til fasaden hos Åfjord Sparebank er ferdig tegnet. Arkitekten sier bygget blir en total oppgradering av det eksisterende bygget der fasaden blir den mest synlige endringen. Tanken er at bygget skal lyse opp i omgivelsene med sin trekledning.

– Vi har prøvd å matche et moderne og elegant uttrykk. Ellers er det brukt innovative fasadeløsninger, sier Nyheim. Med det siste mener han at det er utformet slik at en slipper å bruke persienner.

Stokkøya

Pir II står bak konseptet som er bygd opp rundt strandbaren på Stokkøya med prosjektet Bygda 2.0 som det siste tilskuddet. De har også vært med på utforming av sentrumsplanen til Åfjord. Gjennom utforminga av det nye næringstorget, prøver de å tilføre noe nytt til sentrum med et positivt tilsnitt.

Inne i bygget vil infrastrukturen bli merkbart forbedret, blant annet med det beste som kan skaffes av ventilasjon. Overflatene blir holdt i robust tre med metall som motpoler. Åfjord Utvikling er en av leietakerne. Der vil det bli satset på en for åpent landskap, men Nyheim sier løsningen blir fleksibel slik at det enkelt kan velges cellekontorer ved ønske og behov.