- Det vil gå noen dager før veien kan åpnes.

- Er det håp om å få det til før helga?

- Man kan alltids håpe, men vi må forholde oss til realitetene hver dag, sier kontrollingeniør Lars Arne Lien i Statens Vegvesen til Fosna-Folket i 11.00-tiden onsdag.

Må renske fjellet

Det var tirsdag forrige uke at det gikk et steinskred over fylkesvei 14 ved Måvika i Berfjorden i Roan. Veien har siden da vært stengt. Statens Vegvesen konkluderte raskt med at fjellsiden over veien må renskes for løsmasser. På grunn av utfordrende vær, kom dette arbeidet først i gang på fredag.

Bolting

Etter at fjellklatrere fra firmaet Implenia hadde startet fjellrenskingen fredag, ble det klart at et fjellparti måtte sikres. Dette kalles bolting og går ut på at man borrer bolter inn i fjellet for å holde lagene på plass. Lørdag ble det flydd opp nødvendig utstyr til toppen av fjellet, og søndag startet boltingsarbeidet. Dette ble foreløpig avsluttet tirsdag.

- Nå er fjellklatrerne i gang med å gå over et større fjellparti. Området skal renses for løse steiner og masser. I tillegg ser fjellklatrerne om det er behov for ytterligere bolting når de jobber seg nedover fjellsiden, forklarer Lien i Statens Vegvesen.

Usikkerhet

Det er usikkerheten rundt behovet for mer bolting som gjør at Statens Vegvesen ikke kan gi et eksakt anslag på når veien blir åpnet. Dersom fjellklatrerne oppdager nye fjellparti som må boltes etter hvert som de beveger seg lenger nedover fjellsiden, vil dette fort føre til mange dagers ekstra arbeid.

- Dersom de for eksempel finner et område som trenger ti bolter, så går det fort noen dager. Å borre bolter inn i fjellet er et tidkrevende arbeid. Vi regner med å klare tre-fire bolter hver dag, forklarer Lien.

Veistengingen betyr at rundt 200 innbyggere sør i Roan kommune fortsatt blir uten vei i flere dager.