- Å besøke barn i aksjon på fotballbanen er en av de hyggeligste delene av jobben min. Det er veldig hyggelig å bli invitert av Ørland ballklubb til å komme på besøk. Jeg må innrømme at jeg har tilknytning til Fosen og Ørlandet. Svigermor bor på Opphaug, og jeg kan utnytte anledningen til både å besøke henne og fotballskolen, sier fotballpresident Terje Svendsen i Norges fotballforbund (NFF).

Før helga skrev Fosna-Folket om storinnrykk fra NFF til Tine fotballskole i regi av Ørland ballklubb i midten av juni.

De kommer med et kamerateam for å lage filmsnutter og reportasjer fra gjennomføringen av fotballskolen på Ørlandet. Disse spres i fotballforbundets kanaler, og vil nå ut til fotballinteresserte i hele landet.

Fotballpresidenten forklarer hvorfor de vil vise frem arbeidet i Ørland ballklubb til resten av fotball-Norge.

- Vie oppmerksomhet

Fotballpresidenten sier til lokalavisa at bakgrunnen for at NFF har ønsket å besøke fotballskolen på Ørlandet er jentesatsningen både i klubben i det daglige, og i forbindelse med selve fotballskolen.

- Jenteandelen i fotballen er ett av tre satsningsområder i vår handlingsplan. Vi ønsker å vie fotballskolen på Ørlandet oppmerksomhet fordi de jobber på det arbeidet systematisk, sier Svendsen.

- Ørland har satset på utviklingsprogrammet vårt Kvalitetsklubb for målrettet å utvikle fotballtilbudet for både gutter og jenter. Det er spennende å vise frem hvordan man gjør ting på Ørlandet, sier han.

Samfunnsaktør

Svendsen sier han er opptatt av fotballens rolle i et samfunnsperspektiv.

Fotball er en arena for å ha det gøy, for å utvikle lagfølelse, utfolde seg fysisk og også en arena for å inkludere mange med ulik bakgrunn og forutsetninger i aktivitet sammen.

- Fotball er en samfunnsaktør. Det er viktig at vi tar vare på alle som vil være med på vår aktivitet, gutter og jenter uansett bakgrunn, sier Svendsen.

Fosen-fotballen

Lokalavisa borrer litt i Svendsens forhold til Fosen-fotballen.

- Har du noen favorittspiller fra Fosen?

- Jeg må jo trekke frem Gøran Sørloth fra tiden han spilte i Rosenborg, svarer Svendsen.

- Andre spiller fra Fosen, la meg tenke litt. Sørloth blir nok favorittspilleren fra Fosen ja, sier han.

- Jeg forstår det som du har besøkt Fosen som fotballpresident tidligere.

- Jeg var på Ørland sparebank cup for et par år siden. Det var veldig artig. Det blir fint å komme tilbake for å se utviklingen i Ørland ballklubb siden den gang, sier Svendsen.

Sosialt

Mens kamerateamet fra fotballforbundet skal dokumentere og vise frem hvordan Tine fotballskole gjennomføres på Ørlandet, skal fotballpresidenten mest være med på det sosiale rundt. I kraft av sin rolle, er han med på å kaste glans over arrangementet.

- Det er alltid artig å se engasjerte unger i alle aldre spille fotball. Det gleder jeg meg til. Når jeg besøker Ørlandet er det mest det sosiale jeg skal være med på, å prate med folk, se og lære, sier Svendsen.

- Så vet jeg ikke om arrangøren har noen flere planer for hva jeg skal gjøre. Det avklarer vi når det blir litt nærmere. Jeg gleder meg til fotballskole, sier Terje Svendsen.