Løypa startet og sluttet på Skoglund travbane, og ekvipasjene brukte rundt én og en halv til to timer på runden, opplyser Katinka Hestnes-Lande.

Flest mulig poeng

- Hesteorienteringa går ut på å utføre praktiske oppgaver underveis i løypa, i tillegg til noen teorispørsmål om hest. Det går ikke på tid, men på å oppnå flest mulig poeng. Det er delt inn i en barne- og ungdomsklasse, og en voksenklasse. Man kan kjøre eller ri, og det er valgfritt om man vil kjøre eller ri alene eller i gruppe, forklarer Hestnes-Lande.

Hesteorienteringa krever mange funksjonærer. Både til å stå trafikkpost, mannskap på de ulike oppgavene underveis i løypa, kjøkken og annet. Klubben er avhengig av den store dugnadsånden for å få gjennomført denne type arrangementer, opplyser Hestnes-Lande.

Avhengige av den gode dugnadsånden

- Vi er heldige som har medlemmer i travklubben, i tillegg til familie og venner som positivt og velvillig stiller opp. Uten denne dugnadsånden hadde vi ikke greid å gjennomføre et så stort arrangement, sier hun.

Mens poengene telles opp, holdes det en agilitykonkurranse. I agility skal man leie ponnien eller hesten gjennom en hinderløype, og det går på å få færrest mulig feilpoeng og raskest tid.

- Denne agilitykonkurransen er den andre delkonkurransen i kåringen av Agilitymesteren 2017. Det var premier til alle som deltok, både i hesteorienteringen og i agility. Vi takker både deltakere, publikum, funksjonærer og sponsorer for støtten, sier Hestnes-Lande.

Her er resultatene:

Hesteorienteringen barne- og ungdomsklassen:1. pl. med 189 poeng: Kajsa Seim med Gotlandsrussen Jarn Odd (Trines Ponnistall)2. pl. med 162 poeng: Marianne Grande med Dølahesten Grane (Dalebro Gård)3. pl. med 156 poeng: Tuva Groven med Shetlandsponnien Emmeros Amulett (Bjugn Travklubb)Hesteorienteringen voksenklassen:1. pl. med 179 poeng: Susann Ervik og Lena Pedersen Kotte og Fjordingen Jegstad Snerta (Ørland Travklubb)2. pl. med 175 poeng: Marit Wåden Strøm med Islandshesten Soldan fra Hnjukahlid (Ørland Travklubb)3. pl. med 171 poeng: Henriette Løvstad med Tinkeren Tindra

Agility barneklassen:1. pl. med 0 feilpoeng og tida 45,05 sek: Tuva Groven med Shetlandsponnien Emmeros Amulett (Bjugn Travklubb)2. pl. med 0 feilpoeng og tida 52,28 sek: Silja Buhagen med Shetlandsponnien Storm (Ørland Travklubb)3. pl. med 0 feilpoeng og tida 57,68 sek: Ingrid Mogstad med Shetlandsponnien Baroness (Bjugn Travklubb)

Agility ungdomsklassen:1. pl. med 0 feilpoeng og tida 47,32 sek: Sunniva Schancke med Gotlandsrussen Marimba (Trines Ponnistall)2. pl. med 0 feilpoeng og tida 59,74 sek: Kajsa Seim med Gotlandsrussen Jarn Odd (Trines Ponnistall)3. pl. med 1 feilpoeng og tida 1.01,25: Emma Nilsen med Gotlandsrussen Junior (Trines Ponnistall)