Lørdag i forrige uke reiste Marit Eide Dahl fra Ørland ned til den greske øya sammen med ei gruppe kvinner fra Norske Kvinners Sanitetsforening. Sanitetskvinnene har fått oppleve sterke scener og lange arbeidsdager, men opplever å være til stor nytte for takknemlige flyktninger, forteller hun.

Bygger opp hverandre

- Det er tøft, men vi er et sabla bra team og vi bygger opp hverandre. Vi har en gjennomgang hver kveld på det vi har opplevd, sier Marit.

Før kvinnene legger seg om kvelden forsøker de å dele positive opplevelser med hverandre, litt for å finne styrke og litt for å bearbeide inntrykkene de har fått.

- Det siste vi gjør før vi legger oss er å dele positive opplevelser, det er noen av dem også. For eksempel at den norske redningsskøyta kom inn med over 120 overlevende som vi tok oss av, forteller Eide Dahl.

Det gjorde sterkt inntrykk på de norske kvinnene.

- Jeg har aldri vært så stolt som da jeg fikk se det norske flagget, tårene rant av alle oss norske, sier Marit.

Stor takknemlighet

Det er også stor takknemlighet blant flyktningene, og sanitetskvinnene har gode opplevelser med barn som får tørre klær.

- Andre eksempel på positive opplevelser er når vi får et smil fra et livredd lite barn som får varme, tørre klær og en kosebamse, forklarer Marit.

I dag har de norske kvinnene tatt litt fri på formiddagen og skal jobbe utover kvelden, informerer Marit.

- Om kveldene i mørket er det enda større behov for oss. Det er viktig at båtene ikke går inn i noen klipper eller skjær. Vi føler at vi er til stor nytte her nede, og Norske Kvinners Sanitetsforening er vel ansett her nede, sier hun.