– At jeg besvimte var bare morsomt, sa Arvid Bangsund fra Trondheim etter flyturen.

– Dette var som en drøm, sa han etter at han lørdag ettermiddag fikk sitt livs flytur i baksetet på jagerflyet T-33 Shooting Star. Ved stikka satt pilot Martin "Tintin" Tesli, som i løpet av dagen hadde med seg fire passasjerer opp fra Ørland.

Har landet

Arvid Bangsund fikk flyturen i 55-årsgave fra kona og barna. Det var for en uke siden de overrasket han med at en tur med jagerfly ventet under Ørland Flyklubbs åpne dag 28. september.

– Jeg har svevd hele den siste uka. Det er først nå jeg har landet, sa han da han gikk ut av flyet etter landing.Samme modell

Et aldri så lite poeng for mannen som fylte 55 år søndag 29. september, er at han og flyet er av samme årgang - begge er 1958-modeller.LES OGSÅ: Tilbyr tur med jagerfly

For Bangsund startet dagen med briefing i Ørland flyklubbs lokaler, sammen med pilot Tesli og lege. Etter flyturen, som blant annet gikk over familiens Bangsunds hus i Fagervika i Trondheim, ventet en skikkelig debriefing, også den med både pilot og lege.

– Helt fantastisk

Selv om han svimte av et øyeblikk da pilot Tesli manøvrerte flyet til 5G, så er ikke Bangsund i tvil om at den helt spesielle bursdagsgaven frister til gjentagelse.

– Det var helt fantastisk. Pilot Tesli gjorde turen til en kjempeopplevelse i det fantastiske høstværet, avslutter Arvid Bangsund.

Nordsjøarbeideren er vel vant med helikopterturer til og fra arbeidsplassen, men det blir for småtteri å regne etter lørdagens baksetetur i jagerfly.

Se bildeserie øverst i saken!