Kommunen opplyser at det er kjent smittevei for begge de to som har fått et positivt utslag på hurtigtest. De to personene er satt i isolasjon.

Det skal ikke være sammenheng mellom de to tilfellene. Begge skal gjennomføre PCR-tester på fredag for å få stadfestet at det faktisk er smitte og ikke falske positive utslag på hurtigtesten.

Åfjord kommune skriver videre at nærkontakter og andre berørte vil bli varslet og fulgt opp.

Nasjonale tiltak

Åfjord kommune minner om de nasjonale smittetiltakene og - anbefalingene som har vært i kraft siden torsdag 2. desember.

«Det er en nasjonal anbefaling om å holde avstand til andre, gjerne en meter. Hvis det ikke er mulig, bør man i flere situasjoner bruke munnbind, for eksempel på butikker og offentlig transport», skriver Åfjord kommune.

De trekker også frem besøk ved helse- og omsorgssituasjoner som en arena der man bør være ekstra påpasselig med smittevern.

Kommunen ber voksne vurdere å begrense antall nærkontakter noe, å unngå klemming og håndhilsning.

– Være ekstra oppmerksom

Kommunen ber også innbyggere være ekstra oppmerksomme på covid-symptomer hvis man reiser rundt.

«I forrige uke fikk 30 av 38 kommuner i Trøndelag påvist korona-smitte. Åfjord kommune oppfordrer alle til å være ekstra oppmerksom på symptomer, hvis man omgås mange personer eller reiser utenbygds», skriver kommunen.

Mange oppsøker kjøpesentre i julestria, treffes for å avslutte året og reiser mellom kommuner.

Åfjord kommune oppfordrer derfor sterkt til å teste seg så raskt som mulig om man har det som kan være symptomer på korona.