– Vi venter også på resultater fra flere positive hurtigtester. Til sammen er det meldt inn 50 hurtigtester totalt, inkludert de 32 som er bekreftet, skriver kommunen i en pressmelding fredag.

En av personene som har testet positivt på hurtigtest, er en ansatt ved Stadsbygd omsorgssenter.

– Kolleger og andre vedkommende har vært i kontakt med på jobb, har alle tatt hurtigtester i dag. Ingen av disse er positive, skriver kommunen.

En ansatt ved Johan Bojer videregående skole har også testet positivt på hurtigtest.

Stengt sykehjemsavdeling

I en separat pressemelding skriver Indre Fosen kommune at en pasient ved Rissa sykehjem har testet positivt på korona hurtigtest.

Avdelingen Svanen aktiv stenges derfor for besøkende inntil videre. Ansatte og pasienter testes med hurtigtest, opplyser kommunen.

Munnbind-anbefaling

Kommunen anbefaler bruk av munnbind og lav terskel for å ta en koronatest.

– Indre Fosen kommune anbefaler bruk av munnbind på butikker, kultur- og idrettsarrangementer, kollektivtransport o.l. når det er så folksomt at man ikke kan holde minst en meters avstand til andre. Dette er en anbefaling, og ikke et påbud. Anbefalingen gjelder ikke for personer under 12 år eller personer som av helsemessige årsaker ikke kan bruke munnbind. Anbefalingen gjelder ikke for skole, skriver kommunen.