Det sier Inger Helen Mørreaunet om årets Stordalsdag som lørdag arrangeres  ved Laksvatnet i Stordalen.

Mørreaunet dro i gang arrangementet for fire år siden. - Dette er en familiedag ved Fosens vakreste gapahuk, hvor vi samles til mat og drikke, grendastafett og låvefest med quiz i Naustan. Vårt motto er at vi skal ha det gøy og bli så bløt som mulig, forklarer hun, og mener at et sånt arrangement er viktig for bygda. Grendastafetten er en kamp mellom de ulike grendene i Stordalen, og utflytterne. Arrangører er Stordalen grendaforening, Stordalen og Sørdalen gammeldansforening og Hårstad og Moan grunneierlag.

-Det er viktig at det skjer noe her, at vi får til et arrangement her, sier Mørreaunet og mener at dette bidrar til  samhold og at mange utflyttede stordalinger hvert år er heime denne helga. Hun mener at det er viktig å fokusere på at lokalisering av skole, barnehage og butikk ikke trenger å være avgjørende for bosettingen.

-Det viktigste er å få til liv blant folkene her, sier hun, og sikter til nødvendigheten av positivitet og optimisme. At Stordalen virkelig er liv laga for framtida under strekker med å trekke fram at for tida er en babyboom i bygda.

Mørreaunet understreker også at det er en god dugnadsånd i bygda.