- Alt i alt er jeg ok fornøyd. Jeg gjennomførte finalen mye bedre enn i fjor. Jeg ble nummer 11 av totalt rundt 2500 skyttere. Da må man være fornøyd, sier skyttertalentet på telefon til Fosna-Folket fredag kveld.

Han var da allerede i gang med den lange bilturen fra Øverbygda i Troms til Fosen. Rissværingen planlegger å kjøre hele den nær 100 mil lange etappen natt til lørdag.

- Det er ikke noe å vente med. Jeg vil ikke være lenger i Troms nå.

Nerver i fjor

Rissværingen var en av de 16 som hadde kvalifisert seg til stangfinalen.

I den prestisjefulle skyttergrenen er det rundt 2500 skyttere som kjemper om finaleplass.

Finalen ble sendt direkte på NRK1 fra klokken 19.45 fredag kveld.

Skytterne begynte å fyre av på en blink 240 meter unna. De 16 var delt inn i fire puljer, og Bakøy Sunde skjøt i pulje tre. Rissværingen var også i finalen i fjor. Da endte han på 15. plass. Bakøy Sunde har til Fosna-Folket sagt at nervene spilte ham et puss den gang.

Jenny imponerte

Skytterne i stangfinalen har 25 sekunder på seg til å fyre av flest skudd og treffe med flest mulig. Bakøy Sunde skjøt 16 skudd, men fikk bare 9 treff. Dermed var han ute av dansen. Rissværingen endte på delt 11. plass. Inge Hvitås fra Sauherad og Jenny Stene fra Haga kjempet om seieren. Det måtte omskyting til for å skille Hvitås fra 18 år gamle Stene. Hvitås fikk et forsprang på 240 metersholdet, og på 140-meteren avgjorde han.

Feilberegnet

Bakøy Sunde sier han stilte siktet litt feil i finalen.

- Jeg feilberegnet vinden litt, og stilte siktet et knepp for mye mot høyre. Et knepp på 240 meter utgjør cirka 2,4 centimeter. Jeg hadde tre skudd som var svært nær å treffe. Jeg hadde nok truffet med dem om jeg ikke hadde stilt siktet et knepp for mye. Det er litt irritabelt å tenke på, sier han.

Vil satse mer

Mens nervene var dominerende i fjor, forteller Bakøy Sunde at han i år klarte å kose seg mer under finaleskytingen.

- Jeg følte at jeg hadde kontroll på situasjonen nå. Jeg klarte også å ha det mer artig, sier han.

Rissværingen forteller at suksessen med stangskyting det siste året gir mersmak.

- Jeg får lyst til å satse mer på stang nå. Det er artig, sier han.