Avtalen innebærer samarbeid om drift, nybygg og vedlikehold av strømnettet på Fosen. Det medfører blant annet sikrere leveranse av strøm til forbrukere og bedre bedret beredskap ved strømbrudd på grunn av uvær og lignende.

Mye skal bygges

- Det skal bygges betydelige mengder kraftnett på Fosen fra neste år av, og med denne avtalen kan vi bygge oss opp til å møte markedet i årene som kommer, sier daglig leder Tommy Ole Olsen i Fosen Kraftmontasje og tror på vekst og flere arbeidsplasser frem mot 2020.

Daglig leder i Fosen Nett, Ståle Rostad, er enig i uttalelsene og er klar på at partene sikrer seg kapasitet og fleksibilitet til å holde det eksisterende kraftnettet i god stand i en tid med stor vekst på Fosen.

Avtalen ble signert i Rissa Kraftlag sine lokaler denne uka.

Partnere

Fosen Kraftmontasje AS er en energimontør/entreprenør som bygger høyspent luftlinjer og kabelanlegg. Godkjent installatør av høyspent og fiber, og er under ekspandering og søker etter elkraftingeniør, montører og lærlinger.

Fosen Nett AS er et nettselskap på Fosen som drifter og vedlikeholder høyspentnett, lavspentnett og nettstasjoner/transformatorer.

Fakta om Fosen Nett AS:Etablert 01.01.2015, men har lang tradisjon med nettdriftNettselskap på Fosen eid av Rissa Kraftlag SA og FosenKraft AS11 000 kunder fordelt på kystlandskap og fjellandskap på FosenEier og drifter kraft-nettet i Bjugn, Rissa og Ørland.Hovedkontor i BjugnFakta om Fosen Kraftmontasje AS:Etablert 19.03.2015, men innehar mange års erfaring for montering av høyspent og fiber.Eid av Rissa Kraftlag SA og FosenKraft ASTunge nasjonale kunder som Statkraft, Forsvarsbygg, Marine Harvest og TrønderEnergiHovedkontor i Rissa10 ansatte