Uthaugsingen lanserte dette som et must på et folkemøte 14. november i fjor. Han ble så glad da folket fra Telenor banket på døra, at han inviterte dem inn på kaffe.

–Jeg hadde et håp om at det skulle komme, men ikke at det skulle komme så fort, sier Maseng. Denne uka var en representant for BN Entreprenør på Uthaug for å tegne opp kartet over hvor fiberkablene skal legges ned. Hver enkelt abonnent må sjøl ta stilling til hvor fiberen skal komme inn i huset. Samtidig fikk Maseng høre at fiberen i beste fall kan ligge på plass før klokkene ringer jula inn.

–Hvis det skulle la seg gjøre, ville det vært fantastisk, men likevel gikk dette mye raskere enn jeg hadde trudd, sier uthaugsingen.

Bygdeutvikling

Maseng flyttet til Uthaug for noen år sida, og han har engasjert seg bredt i arbeidet med å få til aktivitet og utvikling i bygda. Det har vært arrangert arbeidsgrupper som har jobbet med ulike temaer. Dette med fibernett ligger utafor det ei lokal arbeidsgruppe kan gjøre noe med, men det er flere som har ytret ønske om fibernett for mange år sia. Takket være det lokale kraftlaget kom det bredbånd i form av såkalt ADSL på telefonnettet for tretten år sia. Denne teknologien har sine begrensninger når det gjelder stabilitet og kapasitet.

I likhet med Maseng var det derfor mange som har hatt forhåpninger om at et skikkelig bredbåndsnett basert på moderne teknologi skulle komme på plass. Selgerne ble stort sett møtt av begeistrede innbyggere, og antallet som bestilte fiber ligger på om lag 90 prosent av de spurte. Med fiber fra Canal Digital får abonnenten en pakke som både gir TV, Internett og fasttelefon.

Positivt

Telenor sørger for kabel fra tomtegrensa til sentralen. Fra grensa og inn til huset må kunden sjøl besørge graving og kabel.

Maseng sier det skjer mye positivt i grenda for tida. En ny lekeplass på kommunens friareal er under bygging. Der har folk begynt å samles, allerede før de siste dugnadsøktene er unnagjort. Den forventede veksten i samband med baseutbygginga på Ørlandet er ifølge Maseng noe som Uthaug i høgste grad tar del. Nå ønsker mange fortgang i utbygging av byggefelt for å møte etterspørselen.

– Mange har skjønt at det er flere verdier ved Uthaug enn solnedgangen, sier Maseng.

Alle punkter på ønskelista til Maseng og andre uthaugsinger er ennå ikke strøket.

– Nå gjenstår gatebelysning. Vi er så heldige at de som sitter ved makta har lovet det i valgkampen, så det er mye å glede seg og være stolt over som uthaugsing, sier Maseng.