– Hva opptar deg mest for tida?

– Hovedsakelig er det medisinstudiene. Ved sia av trener jeg litt kampsport. Til nå har jeg nådd opp til oransje belte. Musikk har det blitt lite tid til. Ellers er jeg opptatt av fremmedfrykten som brer om seg i hele verden for. Vi må finne mellomtingen mellom å hjelpe folk som trenger det, samtidig som at vi må være kritiske til hvem vi tar inn. Debatten om dette er så polarisert, og det er fort gjort å bli stemplet som det ene eller det andre.

– Når gjorde du sist noe for første gang?

– Samboeren og jeg har kjøpt oss et afrikansk pygmepinnsvin. Dessverre er det ulovlig i Norge, men det er tillatt i Polen der vi bor. Nå ser jeg det er håp om å få tatt det med heim. Inntil videre kommer vi ikke lenger enn til grensa med det. Det er lov i Sverige.

Det er en artig skapning. Egentlig ganske gretten, men den er glad i deg i fem minutter når den har fått mat.

– Hva er ditt skjulte talent?

– matlaging er det kanskje ikke alle som veit at jeg har en forkjærlighet for. Det har tatt seg opp etter at jeg flyttet til Polen. Jeg lager alskens, fra fransk, polsk og norsk mat, til asiatiske mat og noen filippinske retter. Da foreldrene mine var på besøk laget jeg en kinesisk rett som heter mapo tofu.

– Hvorfor bor du der du bor?

– På Fosen er det fordi det er her foreldrene mine bor her, og det er her jeg har vokst opp. Grunnen til at jeg bor i Polen, der har jeg vært i tre år nå, er at jeg studerer der. Det er godt å være heime på Fosen igjen.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Da trur jeg at jeg ville reist tilbake til renessansen, da vitenskapen hadde sin oppblomstring. Enten det, eller tilbake til Hippokrates. Han var legekunstens far. I renessansen var det de forsket seg fram til mange av de metodene som brukes i dag.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Da jeg tok sjuårsmedaljen som turner, eller kanskje da jeg fikk oransje belte jiu-jitsu.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det må vel bli Fru Inger det. Hun er en dame som skulle hatt noe over seg. Vi har borgen, men det er ikke alle som veit historia bak den.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien heim til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Miyamoto Musashi var en stor personlighet innen kampsport i Japan. Det er han som har skrevet «The Book of Five Rings».

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Tålmodighet, ville jeg vel egentlig ha sagt.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

–  Det er å ligge frampå til en ikke orker noe mer, spise en god frokost, gå en tur på Uthaug, kjenne vinden i håret, drive dank i sola og ikke ha noe å tenke på.

– Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– Det er vanskelig å si. Vi har flere fine strender egentlig. Helst bør den vel ligge litt privat. Baksida av Bruholmen for eksempel.