Det er «MF Munken» som nå har kommet, mens arbeidet på «MF Lagatun» nå er lagt til kai, opplyser plassjef Inge-Johnny Hide ved Myklebust Verft til Fosna-Folket.

Leveres i november

- Skroget til Munken – vårt bygg nummer 391 – har nå kommet til Myklebust Verft. Utrustingsarbeidet på begge ferjene er nå godt i gang, sier Hide.

Slepet kommer til Gursken og en ekstra taubåt ble koblet til for å buksere skroget til kai. Foto: Jan-Olav Storli

Begge ferjene skal leveres i november. Det bygges for tida nye ferjekaier både i sambandet Flakk-Rørvik og Brekstad-Valset. 1.januar settes nye elferjer i drift, og de krever ny infrastruktur på land.

Skal montere propeller

- Bygg 390 , Lagatun, har i de siste ukene ligget i flytedokka for montering av propellere. Øvrig utrustningsarbeid av rørsystem, maskineri, batterisystem, innredning med mer pågår for fullt. I går kveld ble Lagatun lagt til kai og Munken fikk plass i dokka for å få montert sine propellere, sier Hide.

"MF Munken" ligger nå i dokka for å få montert propellere Foto: Inge-Johnny Hide

De nye ferjene blir 107,5 meter lange med plass til 130 personbiler og med en toppsalong med 360 graders utsikt. Ferjene vil ha teknologiske løsninger i verdensklasse og et energiforbruk som er beregnet å bli mindre enn 30 prosent av normalforbruket for konvensjonelle dieseldrevne ferjer av samme størrelse.