Og det uten noen konkrete resultater.

LES OGSÅ:* Frykter flere sauer kan være tatt av bjørnen -Fosna-Folket* Bjørn drepte sau i nabolaget. Kristin (12) får frysninger -Fosna-Folket* Kraftige reaksjoner på bjørnejakt: - Geværforvaltning -Fosna-Folket

– På etterskudd

– Vi var i utgangspunktet på etterskudd, da sauekadavrene som ble funnet var noen dager gamle, sier Tore Solli, leder i Utviklingsavdelinga i Indre Fosen kommune.

Det ble for en uke tilbake gitt tillatelse for felling i hele Indre Fosen samt i de delene av Åfjord og Verran kommune som befinner seg sør for veien mellom Follafoss og Sørdalen.

– Vi har det kommunale skadefellingslaget stående klart for ny innsats om det skulle bli nødvendig, sier Tore Solli. Foto: Sigrun H. Overland

– Klar for ny innsats

– Vil dere søke om å utvide tiden for jakt på bjørn?

– Nei, det er ikke noe grunnlag for det nå. Det er ikke funnet nye spor eller kadavre av dyr som er tatt av bjørn, derfor lar vi det ligge. Bjørnen kan ha dratt østover og ut av Fosen, eller fortsatt befinne seg her. Beitelag og husdyreiere vil holde et ekstra oppsyn utover. Vi fikk raskt en skadefellingstillatelse på plass fra Fylkesmannen sist fredag, så det er ikke noen forsinkelser i den prosessen hvis behovet skulle oppstå igjen. Vi har det kommunale skadefellingslaget stående klart for ny innsats om det skulle bli nødvendig, sier Tore Solli.