Familie og venner ventet med sprudlende drikke og norske flagg, da de to atter fikk landkjenning. At den føltes god for alle parter, var det ingen som helst tvil om.

LES OGSÅ:* Padler fra Bergen til Brekstad Gretha Skaug og Ole Kristian Brendøy ...* - Jeg har veldig lett for å bli glad i folk -Fosna-Folket* Avsluttet med bad etter 3000 kilometer til fots -Fosna-Folket

– Takk!

– Takk for at du har passet godt på kona mi, sa en rørt ektemann Svein Inge Skaug til Ole Kristian, etter at de to padlerne hadde kommet seg opp på tørt land.

Noen utelukkende lysttur i medvind har det ikke vært for de to medlemmene av Fosen kajakk klubb. For selv om sjøen og vinden viste seg fra sin bedre side i Trondheimsfjorden da Skaug og Brendøy tok sine siste sjømil, hadde de også fått rikelige doser med motvind og høye bølger på sin ferd fra «Vestlandets hovedstad».

Familie og venner ventet med sprudlende drikke og norske flagg. Foto: Terje Dybvik

– Det var ganske heftig

– Jeg har aldri padlet i så høye bølger noen gang før, da vi tok oss gjennom et smalt sund mellom en odde og fastlandet, beretter Gretha Skaug.

– Jeg vil tro de var mellom to til to og en halv meter høye, så det var ganske heftig. Men vi hadde full kontroll, fortsetter Ole Kristian Brendøy.

De to hadde sett for seg å bruke tre uker på prosjektet, men hadde også lagt inn en slakke på en uke i tillegg. Den fikk de bruk for.

Kun få padletak står her tilbake før Brendøy og Skaug kan gå i land på Brekstad. Foto: Terje Dybvik

– En blir ydmyk

– Da vi skulle fortsette nordover fra Ålesund, ble været så dårlig at vi valgt å dra i land og holde oss i ro til det løyet. Vi fikk fantastisk bistand med innlosjering av både oss og utstyret vi hadde med. Helt fantastisk, beretter Ole Kristian Brendøy.

Etter landligge en ukes tid, ble værgudene i langt bedre lune og de to friskusene kunne fortsette på sin ferd. De siste dagene har de tilbakelagt lange dagsetapper.

Opplevelsene langs kysten beskriver begge som fantastiske.

– En blir ydmyk når en får oppleve naturen vår på denne måten, og jeg får en forståelse for at vi har et land som var vel vært å kjempe for, sier Ole Kristian Brendøy.

Foto: Terje Dybvik

Har fått nok?

– Nå har dere fått nok av kajakkpadling for evig og alltid?

– Nei, vi har så smått begynte å planlegge neste langtur, vi, smiler Brendøy.

– Den skal legges lenger nord. Helgelandskysten har vi hørt mange skryte stort om, så neste tur må inkludere den, slår Gretha Skaug fast.

Hun vandret Norge på langs for tre år tilbake sammen med Anita Henriksen fra Bjugn.

– Vi har en kongstanke om å padle hele Norges kyst, men vil dele det hele opp i etapper, forklarer Ole Kristian Brendøy.