En Snapchat-video av en mann som går løs på en skadd elg med en rørlignende gjenstand i Ørland skal ha blitt sendt rundt på Fosen. Det høres latter i bakgrunnen mens mannen slår elgen gjentatte ganger i løpet av den 30 sekunder lange videoen.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først. Fosna-Folket har fått tilgang til videoen fra Adresseavisen.

Lokalavisa er ikke kjent med hvilke personer som står bak videoen eller hvem som slår elgen i videoen. Fosna-Folket har forsøkt å finne ut hvem det er, så langt uten å lykkes.

Ingen mistenkte

– Det stemmer at politiet er i besittelse av videoen. Saken er nå under etterforskning, og vi har foreløpig ingen mistenkte eller siktede i saken, opplyser operativ leder Hallgeir Stjern i Fosen-politiet.

Onsdag kveld, mellom klokka 22.00 og 23.00, fikk Viltnemda i Ørland og Bjugn melding om en elg som lå ved Grandeveien, ikke langt unna Ørland kirke.

– Vi fikk meldinga fra en beboer om at elgen lå på gårdsveien inn til boligen deres. Vi rykket derfor ut og avlivet elgen, forteller Knut Gøran Rødsjø i Viltnemda.

– Meget spesiell elgokse

Han har selv sett den overnevnte videoen, og er ikke tvil om at det var den samme elgoksen som blir slått gjentatte ganger.

– Dette var en meget spesiell elgokse, da den hadde det som kalles for parykkhorn. Det skyldes en hormonforstyrrelse som blant annet gjør at hornene blir deformerte. Jeg har aldri sett slike horn i virkeligheten før, og jeg har holdt på med dette i 20 år. Det er veldig sjeldent, sier Rødsjø.

Politiet bekrefter ovenfor Fosna-Folket at det er elgen fra videoen som senere ble avlivet av Viltnemda ved Grande.

Elgen hadde en sjelden hormonforstyrrelse som medfører parykkhorn. Viltnemda tok disse bildene onsdag kveld. Foto: May L. Barseth

– Dyremishandling

Ifølge Rødsjø var elgen «svært medtatt» da Viltnemda kom til stedet.

– Han hadde knekt høyrefot bak, og var veldig hoven på venstre framfot. Vi hadde ikke fått inn melding om påkjørsel av bil, men han må ha blitt utsatt for noe i forkant, sier han.

Rødsjø synes ikke noe om videoen som nå skal versere rundt på Fosen.

– Det er dyremishandling. Han var heldig han som slo, for hvis elgen hadde vært frisk hadde han slått i hjel karen på ett spark. Å gå inn på en elg på den måten er livsfarlig, sier han.

Kan ha vært blind

Han mistenker at elgen kan ha vært svaksynt eller blind som følge av hormonforstyrrelsen.

– Jeg ser det i videoen også, han orienterer seg etter luktesans og hørsel. Han viser ikke normal atferd for en elgokse i en slik situasjon. Så denne karen mishandlet nok et dyr som ikke så hvor slagene kom fra engang. Dette var mer underholdningsfaktor for dem enn noe annet. Når du skal avlive et dyr så flirer du ikke, sier han.

Elgen hadde brudd i beinet da den ble funnet ved Grandeveien i Ørland kommune. Foto: May L. Barseth

Kontakt med politiet

Rødsjø har vært i kontakt med politiet i etterkant av hendelsen.

– Jeg mistenker at det har vært gjentatte forsøk på å slå i hjel dyret. Videoen viser jo at dette foregår i gresset, mens elgen ble funnet på gårdsveien femti meter lengre bort, sier han.