Ørland kommune er en av fire søkere i landet som får midler fra miljøverndepartementet til våtmarkstiltak. Det er i alt 15 som har søkt. Midlene går rett inn i drifta av Ørland Våtmarkssenter som er en del av Ørland Kultursenter. Arbeiderpartipolitikeren sier det samtidig setter press på lokalpolitikerne om at de må fortsette det gode arbeidet lokalt.

Ring har arbeidet med dette politisk i fire år, og han sier han har bitt mye negler de siste ukene.

– Dette er en stor ting og det blir lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt. Mye av årsaken til at vi har fått det til er godviljen lokalt både fra kommunen og grunneierne, sier Ring.

Stortingspolitiker Snorre Valen mener også Ørland er en verdig kandidat. – Jeg har lyst til å skryte ekstra av Ørland. De har sett næringspotensialet framfor konfliktene. Våtmarkssenteret er folkelig, godt tilrettelagt og tilgjengelig for alle, sier Valen.

Arbeidende styreleder i Ørland Kultursenter, Jarle Krangsås, er svært glad for tildelinga. Han sier de har ventet på denne avgjørelsen ei stund og håpet at det skulle tippe Ørlands veg. – Vi hadde peil på at det kunne bli oss, men vi var ikke sikre. Dette er kjempefint, sier styrelederen.