– Det blir som med silda som med vipa, man må til Røros for å finne det, ler Arne Skagemo fra Vallersund i Bjugn kommune.Oppvokst med sild og potetSkagemo måtte ta den 250 kilometer lange turen til Røros for å finne livretten.– Jeg holdt på lenge for å få tak på fersk sild. Først dro jeg til Åfjord for deretter å ta turen til Ravnkloa i Trondheim. Ingen hadde, så jeg endte opp i Røros. Der fant jeg rykende fersk sild, rett fra havet, forteller Skagemo.– Hvorfor er du så glad i sild?– Jeg er oppvokst med sild og potet, og potet og sild.Tok ikke med til FosenSelv om sild står høyt på lista, hamstret han ikke med seg tilbake til Fosen.– Nei, jeg spiste opp silda der. Man må ete den mens den er fersk.Håper på ferskvaredisk i nærområdetArne Skagemo synes det er synd at ferskvareforhandlerne så å si har forsvunnet fra Fosen. Bortsett fra ferskvaredisken i Åfjord, er det ingen flere permanente utsalg å spore på Fosenhalvøya.– Jeg håper at det snart kommer en forhandler i nærheten, sier Arne Skagemo.Les også: Dette er det ikke mange igjen av