Etter et noe surt tap borte mot Stjørdals-Blinks andrelag sist, skulle ørlendingene forsøke å snu kjerringa borte mot antatt sterke Sverresborg.

- De har jo spilt i 3. divisjon de siste årene, påpeker Ødegård som altså trener nyopprykkede Ørland i 4. divisjon.

Kjempesjanse

I 1. omgang hadde Sverresborg ballen mye.

- Vi bestemte oss for å være skikkelig strukturerte. I starten slo de mye langt, og vi var ikke helt våkne. De fikk komme i bakrom flere ganger og det var nære på ved et par anledninger. Etter hvert begynte vi å finne ut av det. Vi lå ikke kjempelavt, men vi presset heller ikke høyt. Vi startet presset inne på egen halvdel, forklarer Ødegård.

Ørland hadde en kjempesjanse på kontring før pause.

- Vi kom vel tre mot én. Stian Bakken Haugen hadde to pasningsalternativer. Han kunne slått til Marius Heimdal, som ville vært alene med keeper, men valgte heller å spille til Eivind Thoresen. Han måtte dermed avslutte fra skrått hold og skuddet gikk like utenfor, forteller Ødegård.

Like før pause hadde Sverresborg en kontring, men Eivind Thoresen ryddet opp for Ørland slik at det sto 0–0 til pause.

Straffe

Etter hvilen kom hjemmelaget til en to-tre store sjanser, mens det ellers for det meste ble langskudd.

- Etter 70 minutter slo vi en pasning opp på stopperen deres. Marius Heimdal, som er veldig rask, jaget på. Han klarte å ta ballen ifra stopperen og løp fra 35 meter og innover mot deres 16-meter. Han ble så å si holdt hele veien, men dommeren dømte fordel. Inne i 16-meteren ble han til slutt taklet og vi fikk straffespark, opplyser Ødegård.

Richard Adrian Hoøen gikk frem for å sende Ørland i føringen.

- Han satte den sikkert nede til høyre. En veldig god straffe, sier Ødegård.

Mot slutten presset Sverresborg på for utligning, men klarte ikke å skape veldig mye bortsett ifra en stor sjanse på overtid.

Vuku

Trener Ødegård påpeker at seieren smakte godt. Ørland ligger nå på 7. plass på tabellen, men har samme poengsum som Heimdal på 5. plass.

- Nå er vi der vi skal være. Nå er det bare kampen mot Vuku som gjenstår før sommerpausen. Den bør vi ha en god mulighet til å vinne. Vuku har imidlertid bare spilt bortekamper så langt i år siden de hadde en isbrann på sin egen bane. Vinner vi mot Vuku har vi 17 poeng. Da ser det bra ut, påpeker treneren.

Trener Ødegård opplyser tirsdag til Fosna-Folket at Vuku ikke har fått isbrann på banen, men at de skal bytte ut gressdekket med kunstgress.

Ørland, som har mange spillere som jobber i Forsvaret, mister en rekke sentrale spillere i sommer.

- Marius Heimdal og Markus Botten er to av spillerne som slutter. De to har mest fart på laget. Keeper Øyvind Børresen slutter også, sier Ødegård.