Sør-Trøndelag politidistrikt meldte lørdag klokka 15.39 om eksplosjonen på Twitter. Samtidig meldte 110-sentralen i fylket at nødetatene var på vei til Valsneset.

Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med eksplosjonen og brannen.

Stor røyksøyle

Johannes Malkenes Utigard befant seg omlag 700 meter unna Marine Harvest-fabrikken på Valsneset da det eksploderte på fabrikken.

- Jeg hørte et stort smell, og ble overrasket, sier Utigard til Fosna-Folket.

Han satt i en båt, mens kompisene hans Thomas Vennevik og Hermann Aune Vogstad satt på et berg et lite stykke unna.

- Plutselig sa det bare boom. Vi lurte på hva det var, og så så vi den store røyskya, sier Vogstad.

Kompisene sier de ikke ble redde, men snarere bekymret for om noen var skadet. De forteller at de så fire brannbiler, en politibil og ambulanse som ankom stedet.

Klokka 16.15 meldte politiet at brannvesenet kunne bekrefte at brannen var slokket. Da hadde også røykdykkere vært inne på det aktuelle området og fått bekreftet at brannen var over.

Eksploderte i melsilo

André Lingjerdet ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag sier at det har vært en eksplosjon i en av melsiloene.

- Brannvesenet på stedet mener de har kontroll, og de driver og måler temperaturen etter eksplosjonen, sier han.

Det var brannmannskap fra Fosen brann og redningstjeneste og Ørland hovedflystasjon som rykket ut til industriområdet.

Lingjerdet sier det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken til eksplosjonen.

- Vi har fått tilbakemelding om at ingen er skadet som følge av hendelsen, men hvor vidt det er skader på selve anlegget har vi ikke fått tilbakemelding om, sier han.

Fylte hvetegluten

Fabrikksjef Claes Jonermark sier til Fosna-Folket at det er en støveksplosjon som har skjedd i forbindelse med at man har fylt hvetegluten fra båt til en råstoffsilo.

- Det er noe som kan skje på ethvert sted hvor man håndterer støv. Systemet har fungert, og vi har rutinemessig ringt redningstjeneste og evakuert fabrikken.

Han sier det er få materielle skader på fabrikken etter eksplosjon foruten et par panel som er ment å gi etter ved slike hendelser.

- Det er klart at alle ansatte synes det er litt ekkelt når slikt skjer, men vi har rutiner til å håndtere dette, sier Jonermark.

Marine Harvest-fabrikken på Valsneset ble offisielt åpnet 15. oktober i fjor.

Politiet oppretter sak

Operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier at det vil bli opprettet en undersøkelsessak etter hendelsen.

- Det har vært et lite branntilløp og en eksplosjon. Det er en hendelse som kunne fått langt verre konsekvenser.

- Politiet vil forsøke å komme til bunns i hvorfor dette skjedde, sier Pedersen.

Få med deg siste nytt fra Fosen? Følg Fosna-Folket på Facebook.

Det dannet seg en stor røyksøyle over industriområdet Valsneset i Bjugn etter at det eksploderte i en melsilo til Marine Harvest sin fôrfabrikk. Foto: Johannes Malkenes Utigard
Johannes Malkenes Utigard (til venstre), Thomas Vennevik og Herman Aune Vogstad ble vitner til eksplosjonen på fôrfabrikken på Valsneset i Bjugn lørdag.
Brannmannskap jobber på stedet etter at det eksploderte i en melsilo på Marine Harvest sin fôrfabrikk på Valsneset. Foto: Alexander Killingberg