Et kraftig forsterket hjemmelag - med flere spillere fra førstelagstroppen - kom best i gang. Turboåpningen ga seg utslag i en tidlig ledelse etter bare fire minutter.

– Vi blir rundspilt etter alle kunstens regler de første ti minuttene. Kolstad spiller seg fri ut på kant, innlegget slås klassisk «fem-og-førti-grader», og avslutningen på ett touch settes i mål. Strålende spilt, sier Ørland-trener Trond Øvergård til Fosna-Folket.

Kontring og utligning

Ørland blir presset bakover på banen, noe som gjør at 4-3-3-formasjon til tider ser mer ut som 4-5-1. Så får bortelaget muligheten de har ventet tålmodig på.

– Vi bryter og sender mange folk helhjertet i angrep. Tommy Schjølberg spilles gjennom alene med keeper. Avslutningen i venstre kryss er nådeløs, sier Øvergård.

Uavgjortstillingen står seg til pause. Typisk for kampen var et godt teknisk hjemmelag, med høyt tempo, mye ballinnehav og mange pasninger langs bakken. Ørland svarte med krigersk innstilling og «hjertet utenpå drakta»-attitude.

Ledermål

Ørland kommer mer med i kampen i andre omgang, og atten minutter ut i omgangen er toppscorer Tommy Schjølberg igjen på pletten. Denne gangen med et kraftfullt hodestøt etter corner.– I andre omgang er vi bedre enn dem og det er vi som kommer til de største sjansene. Vi ligger disiplinert og strukturert og greier å gjøre noe med ballen når vi vinner den.

Ørland-spillerne rekker såvidt å kjenne eimen av sesongens andre borteseier. Men noen minutter etter ledermålet får Kolstad muligheten på dødball. Mange av bortelagets spillere bruker tid og energi på å fortelle dommer Francesco Marra at avgjørelsen var feil. Det skal straffe seg.– Det er for dårlig av oss i forkant. Men det er en strålende utført dødball av Kolstad. Vi glipper ikke markering eller noe, så sånne mål tåler vi å slippe inn.

Fornøyd med ett poeng

Ørland har et par enorme muligheter på dødball på slutten av kampen, men etter at et skadeplaget Schjølberg ble byttet ut av forebyggende årsaker, mangler laget det lille ekstra foran motstanderens mål.– Det ville vært flatterende om vi hadde tatt alle tre poengene. Uavgjort var rettferdig. Det var en særdeles god kamp fra vår side. Det virker å være en tendens at vi hever oss mot gode lag, noe som er gledelig, oppsummerer treneren.Neste motstander for Ørland er Tiller, som kommer til Gryta lørdag 13. mai. Avspark er klokken 15:00.