– I dag er det finvær og det går mot sommer. Tidligere har det vært hundre personer innom på seniorcafé. Det har vært så mange smo har kommet at vi måtte låne flere stoler fa forskjellige steder på kjøpesenteret, sier Jorunn Eide i Bjugn Frivilligsentral.

Helsedirektoratet har gitt 500 000 kroner i støtte til prosjektet «Alene men ikke ensom». Frivilligsentralen samarbeider med kulturskolen, helsesenteret og også med Anne Karins bakeri for å holde seniorcafé med dans og livemusikk.

Husband og dans

Kåre Petter Sundet og Odd Hellem er blitt et slags husband for arrangementet og bidrar med levende musikk. Seniordanserne stiller villig opp for å opptre hver gang de også.

–Det er artig å spille for et så velvillig publikum. Det er veldig sosialt å ta seg en kaffekopp og være med på cafe som dette, sier Hellem.

–De spiller bare svisker og slagere. Det er sjelden man hører disse sangene ved andre arrangement. Det er klart det blir noe annet med live-musikk, sier Inger-Johanne Vik. Hun sitter med en kaffekopp i håndet ved samme bord som Børre Skog.

–Dette er et veldig bra tiltak. Det er viktig med flinke musikere, sier Skog.

Kåre Petter Sundet (t.v.) og Odd Hellem er blitt et slags husband for seniorcafeen. Foto: Jakob Ellingsen

Møteplass

Tanken bak prosjektet «Alene men ikke ensom» er at godt voksne får en sikker møteplass der de kan treffes for sosialt samvær. Prosjektmidlene går blant annet til å få på plass flere hjelpere fra helsesenteret for å dekke behovet for å dra på utflukt. Alle andre som ønsker å komme slipper selvfølgelig til.

–Det er et åpent arrangement så folk tør å komme. Man vet at man treffer likesinnede og at man treffer noen hyggelige å prate med, mer enn om man bare drar på café en formiddag, sier Vik.

–Desverre er det bare en gang i måneden, men jeg vet ikke om vi ville gått lei om det hadde vært oftere, sier Skog.

Siste før sommeren

Denne ukas café er den siste før sommeren. Prosjektet starter opp igjen etter sommeren.

–Nå er det sol og mye annet å finne på. Det er finvær i dag, men vi ser jo at mai-caféen er mindre populær enn de tidligere, sier Eide i Frivilligsentralen.

Hun understreker at samarbeidet med de frivillige som setter opp flere bord og stoler, sammen med samarbeidet med bakeriet gjør arrangementet praktisk å gjennomføre.

–Hvorfor ikke legge arrangementet til et sted som er praktisk? Vi slipper å tenke på servering eller oppvask og det gjør arrangementet smidig, sier Eide.

–Jeg håper dette er kommet for å bli. Det er et flott og populært tilbud, sier Inger-Johanne Vik.