En mann (59) og en kvinne (57) omkom da to personbiler frontkolliderte på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik. I tillegg ble fire personer alvorlig skadd, men de skal ifølge politiet være utenfor livsfare. Etterforskningsleder Roy Inge Aas i Fosen lensmannsdistrikt opplyser om at ingen av de fire er i koma.

– De fire skadde skal avhøres i løpet av uka, sier Aas, med forbehold om at de er i form til å la seg avhøre.

Satt i baksetet

Tidligere er det blitt kjent at personbilen som kjørte vestover i retning ferjeleiet i Rørvika, kom over i feil kjørebane. Det satt fire personer i denne bilen, blant dem de to som omkom. De to omkomne satt i baksetet. Politiet har tidligere avhørt sjåføren som satt i bilen der mannen og kvinnen mistet livet.

Ifølge Aas er to av de overlevende fortatt ikke avhørt av politiet siden ulykken.

– Nærmer oss et svar

Det er brakt på det rene at én av bilene kom over i feil kjørebane, men politiet har ikke konkludert med hvorfor dette skjedde.

– Vi mangler tekniske rapporter. Vi har fortsatt ubesvarte spørsmål, men vi føler at vi nærmer oss et svar, sier etterforskningslederen.

– Kan dere si noe om hvilken hastighet bilene holdt?

– Vi regner med at det kommer i samme rapport.

Ressurskrevende

Fosen-politiet har drevet omfattende etterforskning i forbindelse med dødsulykken.

– Har det vært krevende etterforskningsarbeid?

– Ja, det er det bestandig. Dette er en alvorlig ulykke med mange mulige årsaker, så etterforskningsarbeidet må gjøres ordentlig. Vi har brukt mye ressurser på avhør og sjekk av tekniske spor.