Filmen under ble tatt opp av Tor Hoff på Vik, Ørland, med Super 8. Kameraet hadde ikke lydopptak. Hoff har nå fått digitalisert dette gamle filmopptaket som viser Sikorsky H-19D under take-off på Ørlandet og i lufta sammen med basens Bell 47 D-1.

Det som i dag er 330-skvadronen ved Ørland hovedflystasjon bar i 1958 betegnelsen 7192 Støtteving Ørland. Dette etter at helikopterseksjonen og kommunikasjonsvingen i Flyvåpenet ble sammenslått.

Da enheten ble utvidet med et Sikorsky H-19D-helikopter, var støttevingen fra før oppsatt med flere fly. Blant annet hadde den to SAAB Safir og en Otter. I tillegg hadde den et Bell 47 D-1-helikopter, som vi har presentert tidligere i «Fra gamle dager». På toppen av dette hadde man to-tre båter til disposisjon.

Sikorsky H-19 Chickasaw, som også er kjent ved sitt Sikorsky modellnummer S-55, var en et amerikansk flerbrukshelikopter. Det ble ifølge Wikipedia også bygd på lisens av britiske Westland Aircraft. Den første flygingen med H-19 fant sted i november 1949. En rekke nasjoner har hatt helikoptertypen i virksomhet – utrustet for ulike formål. De har også vært benyttet som angrepshelikopter av blant annet Frakrike og USA.

Over 1000 av Sikorsky H-19 ble produsert av Sikorsky for USA. Ytterligere 550 ble produsert av rettighetshavere av helikopteret, inkludert Westland Aircraft, Société nationale des constructions aéronautiques du sud-est (SNCASE) i Frankrike og Mitsubishi i Japan.

Norge hadde disse helikoptrene i bruk fram til ut i 1967.