Dramaet som er en bolk av naturens gang utspant seg i Stordalen for anslagsvis en til to uker siden.

I det siste har folk i nabolaget kjent umiskjennelig lukt av kadaver i forråtnelse.

- Vi startet søk etter luktkilden og oppdaget levningene av ei elgku like ved bommen på en skogsvei, forteller Egil Moan som mandag gjorde funnet sammen med Harald Flenstad. De varslet viltmyndighetene.

Rovviltkontakt Oddvar Holmstrand kom til stedet samme kveld. Tross langt framskreden forråtnelsesprosess kunne han fastslå at elgkolla var påført slag- og bittmerker.

-Jeg er rimelig sikker på at en bjørn har drept elgen. De tydelige tannmerkene i nakkehvirvelen og andre kjennetegn på bjørneangrep levner ingen tvil. Ikke noe annet dyr greier å bite over og knekke nakken på en elg på denne måten. Påkjørsel kan i hvert fall utelukkes. Nedtråkket vegetasjon viser at elgkua ble drept på stedet, sier Holmstrand som rapporterer funnet til overordnet viltmyndighet.

Hittil i år har rovviltkontakten bare hørt rykter om observasjoner av bjørn i Åfjord.

– Jeg har ikke fått sikre meldinger. For øvrig er det funnet sau som kan være drept av jerv, samt at det i noen tilfeller er observert gaupe, forteller Oddvar Holmstrand.

SOMMEREN 2006 ble det funnet to ihjelslåtte sauer på innmarksbeite ved Kverndal i Åfjord. Også da kunne rovviltkontakt Oddvar Holmstrand (t.v.) konstatere at en bjørn hadde vært på ferde. Arkivfoto: Torfinn Hansen.