To europeiske fond har kjøpt Fjord1. Det melder selskapet selv i en pressemelding tirsdag morgen.

Administrerende direktør Dagfinn Neteland sier han har et godt inntrykk av de nye eierne og at han ser fram til å utvikle selskapet videre i årene som kommer:

– Ledelsen er tilfreds med at salgsprosessen er gjennomført, og ser fram til å utvikle Fjord1 videre sammen med de nye eierne. Det har vært en lang og grundig prosess, hvor vi har opplevd stor interesse for selskapet fra en rekke parter. Vi gleder oss til å bli kjent med de nye eierne framover, og forventer at vi sammen kan bygge videre på den sterke posisjonen som Fjord1 har i markedet for å lage et enda sterkere selskap i årene som kommer, sier han i pressemeldingen.

Fjord1 har blant annet ferjeruta mellom Brekstad og Valset.

Fjord1 har vært eid 50/50 av Havila Holding og Vision Ridge Partner siden 2021. De nye eierne er fondene DIF Capital Partners og EDF Invest. Handelen skal godkjennes av The European Commision for the European Union Merger Regulation notification threshold. Det er forventet at dette vil skje tidlig i 2024, opplyses det i pressemeldingen.

Partene er enige om å ikke oppgi salgsprisen.

Vegard Sævik i Havila Holding begrunner salget med at kapitalkostnad blir en viktig konkurransefaktor fremover.

– Der har vi som norske eiere et handikap. Vi ønsker å bli værende i Norge, og skal vi fortsette å være her, så kunne vi for Fjord1 sin skyld ikke tviholde på eierskapet, sier Sævik i pressemeldingen.

Sævik sier han er sikker på at de nye eierne vil utvikle selskapet i positiv retning der verdensledende teknologiutvikling og god drift vil blir prioritert.

– Jeg er ikke i tvil om at Fjord1 vil fortsette med å være verdensledende på teknologiutvikling og god drift, sier han.