Karin Bjørkhaug, leder i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag fylke, gliste bredt da hun denne uka fikk prøve seg bak rattet på banebilen til Ronny Strand Valbekmo. Prøvekjøring skjedde da Bjørkhaug ( KrF) tok turen til Fosen for å bli bedre kjent med aktiviteten til Fosen Motorsport Club (FMC). Klubben har siden ble stiftet for fire år siden hatt som sitt viktigste mål å få til en bane for motorsport i Fosen.

Trafikksikkerhet

Under besøket ble Bjørkhaug imponert over at klubben gjør sitt beste for å spre gode holdninger om trafikksikkerhet. Valbekmo presiserte at klubben ikke ønsker å bli assosiert med grisekjøring på offentlig vei.

Langt og dyrt

Problemet for medlemmene i FMC er at de i dag må reise langt av gårde for å dyrke interessen for motorsport. Sist helg leide de banen på Frøya, noe som betyr mange timers reisetid, og kostnader med ferje og bompasseringer.

Før hun fikk teste førersetet i banebilen, som har rundt 360 spreke hestekrefter, var Bjørkhaug klokkeklar på at hun vil støtte klubbens ønske om et motorsportanlegg i Fosen. Etter prøvekjøringen av den lynraske bilen var ikke lysten til å bidra blitt mindre hos KrF-politikeren.

MERSMAK: KrF-politiker Karin Bjørkhaug skjønner at mange synes motorsport gir mersmak etetr at hun fikk en liten test bak rattet i banebilen til Ronny Strand Valbekmo. Foto: Skjalg Ledang