Det ble under forrige ukes generalforsamling i Noris AS vedtatt at vekstbedriften skal flyttes fra Hasselvika og inn til Rissa sentrum og Leira-området til høsten. Begrunnelsen var blant annet en sannsynlig sammenslåing med Kroa AS i Leksvik når Rissa og Leksvik kommuner blir slått sammen. At de to blir liggende nærmere hverandre fysisk ble brukt som argument, samtidig som det ble pekt på at det er fordyrende for Noris å holde til i Hasselvika på grunn av transporten av deltakerne.

- Jeg synes de kunne venta med denne avgjørelsen til vi vet hva som skjer på helsefortet. Hovedhensikten med å flytte Noris hit var for å serve helsefortet, og nå blir det forhåpentligvis ny drift der, sier Lars Kristian Brevik.

Sentralisering

Begge mener at den økonomiske innsparingen med å flytte ikke er all verden og at også andre aspekter bør vektlegges.

- Men, det er vel slik at alt skal til sentrum. Det er vi litt betenkt over. Sentraliseringen. Det ene etter det andre forsvinner, og så har vi jo skolen vår i bakhodet, sier Brevik.

- De kan argumentere så mye de vil, men dette går ut over Hasselvika som sentrum. Noris er en tilknytning vi trenger her. Og så liker vi dem, påpeker Per Arne Hasselvold.

Usikkerhet

- Dere tror ikke at det kan komme noe annet her som blir like bra?

- Det er jo et fantastisk bygg, så det kommer sikkert noe annet der. Men, det er denne usikkerheten. Det er ikke sikkert vi får det samme forholdet til nye leietakere, eller eiere. Slik det har vært nå har vi kunne komme ned på Noris og få sveisa en plog, eller vært trygg på at de har sett etter båten i småbåthavna. Noris har blitt en del av samfunnet i Hasselvika, slår de to hasselvikingene fast.

Leies ut eller selges

- Hva skjer med byggene etter Noris, ordfører Ove Vollan?

- De vil bli leid ut eller solgt.

- Saken om flytting ble vedtatt i generalforsamlingen for Noris, som er formannskapet. Da de flyttet fra Rissa til Hasselvika ble saken behandlet i kommunestyret. Hvorfor gjøres ikke det denne gangen?

- Det er fordi da Noris flyttet til Hasselvika støttet kommunen opp med en del penger, opplyser Vollan.