- Kanonscoring, sier han selv om målet som sikret tre nye poeng for Bjørgan.

Seieren betyr at laget fra Bessaker for alvor henger med i toppen av årets 5. divisjon. Nå er det Vanvik, Bjørgan og Åfjord som kjemper om opprykket. Serieleder NTNUI2 blir neppe å regne med siden førstelaget trolig ikke rykker opp fra 4. divisjon. Bjørgan ligger nå fire poeng bak Vanvik på 2. plass, men har også én kamp mindre spilt.

- Leksvik best fra start

Selv har Monkan stort sett snakket ned ambisjonene i årets sesong. Han er klar på at Bjørgan ikke er like hardtsatsende som tidligere, men likevel henger de med i toppen. Nyopprykkede Leksvik har fått det tøffere så langt i år. Etter fire strake tap ligger laget nå så vidt over nedrykksstreken.

Bjørgans Monkan mener det var Leksvik som åpnet best i Trøa fredag kveld.

- De var best de første 20, men vi jevnet det ut, kommenterer han.

Det var målløst til pause.

Press mot slutten

Monkan mener Bjørgan tok kontrollen etter hvilen. Scoringen kom om lag ti minutter ut i omgangen.

- Vi burde vel hatt et mål eller to til. Det ble litt stress da Leksvik flyttet opp og slo langt mot slutten, påpeker han.

Bessaker-laget rodde til slutt i land ettmålsseieren. Dette var lagets fjerde strake seier.

Har spilt mot VM-spiss

I disse VM-tider er det også på plass med en skikkelig digresjon. Lørdag VM-åpnet Nigeria med tap 0–2 mot Kroatia. Bjørgans David Monkan har faktisk spilt mot Nigerias spiss Odion Ighalo.

- I 2008 møtte jeg ham da jeg spilte for KIL/Hemne mot Lyn 2 i 2. divisjon. Vi tapte 7–1 og han scoret vel tre mål. Jeg spilte stopper mot ham og ble byttet ut etter 1. omgang. Det er jo litt artig å ha spilt mot ham, men det er mye artigere å slå Leksvik og score et bra mål mot dem. Jeg vil heller ha det på CV-en enn å ha blitt rundspilt av Ighalo, smiler Monkan.

Trenersparking?

Leksviks assistenttrener Torbjørn Humstad sier de spillemessig er fornøyd med kampen mot Bjørgan.

- Men vi klarer ikke å score mål. Spillemessig er nok dette vår beste kamp i år, i hvert fall når vi snakker om hele kampen. Vi har spilt bra i 20 minutter tidligere også, men vi har ikke klart å holde ut.

- Fire tap på rad, er det tilfeldig?

- Nei. Det er snakk om å sparke trenerne nå. Vi begynner med hjelpetreneren, for å se om det er der det ligger. Jeg var jo ikke med i fjor, og da vant de alt, fleiper Humstad.

- Men alvorlig snakket?

- Det er ikke tilfeldig at vi taper fire på rad nei. Det er udugelighet. Vi er kort og godt for lite samspilte, for lite folk på trening og for dårlig trent. Vi er jo aldri mer enn ti mann på trening, og vi har vel ikke startet én kamp i år med det samme laget. Det er begrenset hva vi får til når vi ikke er flere, men det er sånn ståa er, sier han.

Tapte tre poeng

Det ble skikkelig målfest da Selbu tok imot Vanvik i 5. divisjon i helga. Fosningene kom best i gang og tok ledelsen etter ti minutter ved lagets toppscorer Robert Solstad. Så tok Selbu over. Hjemmelaget snudde kampen og ledet 2–1 til pause. Like etter hvilen økte Selbu til 3-1, før Vanviks Solstad scoret sitt andre for dagen.

Selbu var imidlertid ikke ferdige og økte nok en gang ledelsen til 4–2 etter 70 minutters spill. Da så det mørkt ut for Vanvik. Fosningene ga imidlertid ikke opp, og snudde kampen på nytt med en fantastisk snuoperasjon.

Martin Fjeldvær reduserte på straffe etter 72 minutter, før Torbjørn Damhaug Bjørnsvik utlignet til 4–4 to minutter senere. Så satte Fjeldvær inn sitt andre til 4-5-ledelse 12 minutter før slutt. Vanvik så ut til å få med seg alle poengene hjem, men på overtid kom kalddusjen. Lars Garberg reddet ett poeng for Selbu og sluttresultatet ble smått utrolige 5–5.

Dermed glapp to viktige poeng for Vanvik i sluttminuttene. Laget innehar likevel 2. plassen fem poeng bak NTNUI2.