Selv om regnet høljer ned over Fosen, og vinden røsker og river i både hår og sjel, er ikke sommeren altfor langt unna.

Mange har booket sommerens ferietur for lengst. Og for de som ennå ikke har gjort det, har turoperatørene en viktig beskjed.

Les mer: Fem på gata: – Hit drømmer vi om å reise

– Vær rask

– Veldig mye er allerede utsolgt, så om man ønsker å reise denne sommeren, ville jeg vært rask, skriver Sophie Frisholm Damsund, kommunikasjonsrådgiver i Ving Norge, til Fosna-Folket.

Hun kan fortelle at nordmenn reiser som aldri før, og at alle turer i mai nesten er utsolgt. I juni er 8 av 10 reiser solgt, mens i juli er 6 av 10 solgt.

– Varmen har latt vente på seg her i Norge, så mange nordmenn har vært tidlig ute denne sommeren og sikret seg 1-2 uker med sol i sommer.

Norwegians direkteflyvninger er populære blant mange nordmenn. Foto: NTB Scanpix

Reisetips

Kjente destinasjoner går igjen i mange av topplistene. Generelt er trøndere, som nordmenn flest, på utkikk etter storby eller strand.

– Alicante og Bangkok er de mest søkte destinasjonene fra Værnes Lufthavn. Det ser også ut til at flere har fått øynene opp for Kroatia som ferieland. Split er nemlig den tredje mest søkte destinasjonen med utreise fra Værnes flyplass, sier Kaja Hanøy, talsperson for Momondo i Norge.

Én ting er å finne det beste reisemålet. Noe som kanskje er minst like viktig, er å finne den beste prisen. Turoperatøren Momondo serverer Fosna-Folkets lesere følgende tips:

– For å bestille billigst flybilletter viser vår omfattende analyse at man i gjennomsnitt kan spare hele 28 prosent på å bestille flybilletter 56 dager i forveien. Siden sommerferien nå nærmer seg med stormskritt kan det kanskje være ekstra relevant å huske på at tirsdag er den billigste dagen å fly på, og da helst kveldsflyvninger mellom klokken 18 og 24, sier Hanøy.

Det kan også være lurt å sjekke kalenderen for den aktuelle destinasjonen, og sørge for å holde seg unna datoer der det skjer store eventer eller arrangementer.

Hjemmeferie

Mens mange finner reisemål på den andre siden av globusen, er det noen som finner sommerferien rett utenfor døra.

– Skal jeg svare for meg selv, så kommer jeg til å ta en tur til Lisboa, først, så til Malaga og Cordoba, og videre til Barcelona og Pyrenéene, sier Erik Drilen, daglig leder i Reiseland/Sky Travel Group, som holder til i Bjugn.

– En god del bilturer i nærområdet på Fosen, blir det nok også. Skal snart besøke Leksa for første gang. Vet ikke om det er mange fosninger som har vært der, selv om de kan se øya fra Garten.

Trenger du flere lokale reisetips? Les Drilens blogg om Fantastiske Fosen.