Først og fremst skal vi jobbe for at dagens innbyggere er godt fornøyd med kommunens  tjenester. De ansatte i kommunen må føle både at de blir sett og hørt, samt tatt på alvor. Dette bidrar til fremsnakking av egen kommune, og bedre markedsføring kan vi neppe ha.

Uansett livsfase, vil jeg jobbe for at det skal være trygt og godt å bo i Bjugn. Som lokalpolitiker ønsker jeg å ivareta et helhetlig perspektiv, ikke bare ha fokus på ett enkelt fagfelt.

* Fortsatt fokus på trygg og god svangerskapsomsorg. Trygge rammer for alle barn i barnehagen. God overgang fra barnehage til skole. En skole med fokus på forebyggende tiltak, og barnet i sentrum. Dette skal og gjelde SFO. Fritidsaktiviteter for barn og unge, samt ungdomsklubb på ungdommenes premisser.

* Trafikksikkerhetstiltak. Arealplanlegging som utvikler hele kommunen. Kommunen som tilrettelegger for næringsutvikling. En sterk havbruksnæring og utvikling innen jordbruket.  Helhetlig tenking for å utvikle studietilbud i tråd med næringslivets fremtidige behov.

* Trygg eldreomsorg og aktivitetsbaserte tjenester. Rask psykisk helsehjelp.

* Alt dette er viktig og må ha prioritet.

Ny barnehage, utvidelse av helsesenteret, Vallersund oppvekstsenter, Fosenhallen og Fosen videregående skole bærer preg av at vi i Bjugn har tro på framtida. Det ville vært verre for framtida i Bjugn om vi ikke hadde satset. Utfordringen for kommuner som venter befolkningsvekst, vil alltid være at utgiftene kommer før tilflyttingen. Vi kunne selvfølgelig ha valgt å sitte stille og sett på en jevn befolkningsnedgang, men jeg mener Arbeiderpartiets satsing i Bjugn har vært riktig. Vi er i en vanskelig økonomisk situasjon, og eiendomsskatten er dessverre et nødvendig onde.

Jeg ser ingen grunn til å være pessimist. Det er befolkningsvekst i Bjugn. Vi kan ikke ta utgangspunkt i fødselstall for å dimensjonere barnehage- og skoletilbud, fordi tilflyttingen av barnefamilier allerede er økende. Vi må øke kapasiteten i skolen vår.

Et helhetlig fokus er viktig for at Bjugn fortsatt skal oppleve en positiv vekst som er til det beste for dagens og fremtidens innbyggere. Et helhetlig fokus innebærer også engasjement rundt enkeltsaker. Fotballmiljøet fortjener en fullskala 11èrbane der dagens bane ligger i sentrum, og nå har vi regulert det inn i sentrumsplanen. Fotballmiljøet har fått svar på hvor de kan planlegge kunstgressbanen.  Jeg tror aktiviteten den vil skape i sentrum også vil være positiv for næringslivet. Et kompakt skole -kultur- og idrettsanlegg gjør det samtidig praktisk for småbarnsfamilier, og bidrar til at flere ønsker å bosette seg i Bjugn.

Jeg vil med entusiasme og engasjement bidra til at vi også fremover sammen skal finne de beste løsningene for innbyggerne i Bjugn kommune.

Godt valg!

Sissel Eide Fremstad

3.plass Bjugn Arbeiderparti