Fredagen starter med spredte regnbyger, men ser ut til gradvis å lysne utover dagen med temperaturer opp mot 13 grader og oppholdsvær. Inn mot lørdag som er spådd til å bli den varmeste dagen for helgen, er det ventet oppholdsvær og temperaturer opp mot 14 grader. Likevel vil vi få noen byger utover kvelden som fortsetter utover søndagen med forholdsvis temperaturer på 11-13 grader.

– Ingen flere dager over tjue grader i juli

Neste uke ser også ut til å være preget av mye nedbør, uten store temperaturstigninger. Den eneste dagen uten antydning til regn, er mandag hvor det ser ut til å bli oppholdsvær, perioder med sol og opp mot 12 grader på det høyeste. Den varmeste dagen er lagt til tirsdag, hvor gradene kan stige til 16 grader. Og skal vi tro metrologen, kan fosningene se langt etter temperaturer over dette resten av  måneden.

- Det blir stort sett nedbør og kjølige temperaturer resten av juli. Selvfølgelig kan det endre seg, og komme en litt bedre dag innimellom, men prognosene ser dårlige ut, sier vakthavende metrolog ved Meterologisk Institutt, Trond Thorsteinsson.

Her er langtidsvarselet for helga:

I kveld: Overskyet. Stort sett regn og regnbyger mot kvelden. Skiftende bris. 10-12 grader

Fredag 17. juli: Noe nedbør. Oppholdsvær. Svak vind. 9-13 grader

Lørdag 18. juli: Overskyet. Oppholdsvær. Regnbyger mot kvelden. Lett bris. 12-14 grader

Søndag 19. juli: Regnbyger. Sørøstlig bris. 10-13 grader

Mandag: Delvis overskyet. Oppholdsvær. Skiftende bris. 10-12 grader

Tirsdag: Regn og regnbyger. Sørøstlig bris. 13-16 grader